יהודי שנטל ידיים לאכול סעודה לעצמו ולא השתתף עם האחרים. לידו היתה קבוצה שאכלו סעודה והם מברכים ועושים זימון, מה עונה היהודי הראשון בברכת הזימון, כרגיל, או ברוך ומבורך שמו?
מבואר בהלכה (משנה ברורה סי' קצח ס"ק א) שאפילו רק שתה ולא אכל עונה ברוך שאכלנו וכו' ולגבי עשרה במקרה כזה נשאר הפמ"ג בספק, יעוי"ש.
*השאלה והתשובה עשויים להתפרסם באתר לטובת הכלל, בהתאם לשיקול דעת מנהל האתר.
אני בן לעדה המרוקאית ומקטנותי נהגתי לומר יחד עם שאר המתפללים את הפסוקים המופיעים בסידור בברכת כהנים. ובשבוע האחרון ראיתי כתוב בהלכה יומית, שהדבר אסור
שלום לרבנים שיחיו, יולדת שלא בירכה ברכת הגומל בסמוך ללידה – האם יש לברכה תוקף זמן מסוים? לדוגמה, אם עברו 30 יום מהלידה והיא עדיין
שלום לרב, חזרתי אתמול מטיול מאוחר בלילה, ולצערי קמתי הבוקר מאוחר. רציתי לשאול: אם כבר עבר סוף זמן קריאת שמע, האם עדיין אפשר לברך את
‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.
ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.
03-9030580
03-9030580
03-9030891
mail@macon.co.il
המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד
בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור .בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.