הכשר הדגים

שאלה:

שלום וברכה,

לגבי הכשרויות שנותנות כשרות על הדגים ראיתי שהרב רווח כותב שגם אם כתוב כל החותמות על דג מסויים ונקי מטפילים זה לא בדיוק נכון.
השאלה שלי היא 1. האם הבדצים למינהם ייקחו על עצמם דבר חמור כזה של תולעים?
2. איזה דג הוא הכי נקי מטפילים?

תשובה:

א. החשיבות היא להבדיל בין סוגי הדגים, יש דגים שגם ללא חותם, הם נקיים, כגון נילוס, מושט שמגיע מסין כגון הפילה בשקיות וואקום ועוד. ואז לא משנה מי חתום.
ב. יש דגים שנגועים מאד כגון סול, זהבנון או מרלוזה מסין – ועליהם אין להסתפק בחותם כשרות אלא או ועד כשרות שמקפיד על עניני תולעים ומוכח שהוא נוהג כך, אך ועד כשרות שאומר במפורש שאינו מקפיד, או לחילופין בנותנו כשרות על דגים באופן שא”א בדיקה כגון דג סלמון עם עור מן הים, או זהבנון או מרלוזה עם עור המגיע מסין, מוכח שהוא איננו בודק, כי לצורך זה חייבים להסיר את העור, ומוכח אם כן שהם אינם מקפידים בזה, וא”א להסתמך עליהם, בדגים הבעייתיים.
ג. רשימות דגים תוכל לקבל במזכירות המכון.

לא מצאתם מענה לשאלתכם? ניתן לשלוח שאלה ולקבל תשובה מאת רבני המכון




    *השאלה והתשובה עשויים להתפרסם באתר לטובת הכלל, בהתאם לשיקול דעת מנהל האתר.

    שאלות נוספות באותו נושא:

    קצת עלינו…

    ‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

    ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

    יצירת קשר
    הפקס שלנו

    03-9030891

    mail@macon.co.il

    כתובת למשלוח דואר

    המכון למצוות התלויות בארץ
    מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

    לוגו בית המעשר

    בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור .בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

    תנובות שדה
    ספרי המכון