אגוז המלך/פרך/קליפורניה

אגוז המלך/פרך/קליפורניה - המכון למצוות התלויות בארץ

אגוז 'מלך' שאוחסן טרם שיווקו [שזה רוב ככל התוצרת בארץ ישראל, כיון שהיא מייבוא בעיקר ממדינות עם טמפרטורה מתונות כמדינת קליפורניה ועוד] עלול לקבל נגיעות של מזיקי מחסן, אף כשהוא עדיין בקליפתו. הנגיעות היא בזחל של אחד ממיני העש המצויים במחסנים כגון עש החרוב, עש המחסן הטרופי, כמו"כ תתכן נגיעות באגוזים מאוחסנים של חיפושית משוננת חזה, כאשר הם מותירים סימנים בפרי של פירורים, קורים, אבקה וכד'.

אופן הבדיקה והשימוש:

אגוז עם קליפה, יש להסירה ולראות אם יש בפנים פירורים, קורים, אבקה וכד' מהסימנים הנז' לעיל, או אם יש על האגוז את הסימנים הנז' או סימני כרסום. במידה ואין סימנים חריגים כלל ואין סימני כרסום, האגוזים מותרים באכילה ללא בדיקה.

אגוז קלוף, החשש גבוה יותר לפגיעה של זחלי עש וחיפושיות מחסן למיניהם, ולכן קודם האכילה, יש לבדוק כל אגוז מכל צדדיו אם יש עליו סימנים חריגים האמורים לעיל, או סימני כרסום. אגוזים קלופים הנמכרים באריזות, יש בתחתית האריזות נשורת של האגוזים, ויש לבדוק נשורת זו אם יש בה קורים, או פירורים שאינם מהאגוזים, או חיפושיות עצמם. במידה ונמצאו חרקים – יש להקפיד היטב על בדיקת כל אגוז [ניתן לסנן את האגוזים הקלופים, במסננת עם חורים גדולים, ולתת לכל הנשורת לרדת, ואז לבדוק האם יש נגיעות בנשורת המראה נגיעות של האגוזים].

אגוזים טחונים הנמכרים באריזות ושהו במחסן קודם שיווקם, יש חשש גבוה לנגיעות של מזיקי מחסן. ולכן יש לפזר כמות מועטה בכל פעם על גבי משטח לבן, ולבדוק היטב בין גושי האגוזים, שאין סימנים חריגים או חרקים עצמם. במידה ונמצאו חרקים, יש להימנע מלהשתמש בכל התוצרת משקית זו.

 

למידע נוסף:
פיג‘ויה - המכון למצוות התלויות בארץ
פיג‘ויה

פרי הפיג'ויה, גם במטעים יחסית מטופלים הוא עלול לעיתים להיות נגוע, ובעיקר ע"י רימת זבוב הפירות. זבוב הפירות עוקץ בפרי לקראת הבשלתו. פרי הפיג'ויה נאסף

קרא עוד »
חובזה / חלמית

עלי החובזה עלולים להיות נגועים בכנימות עלה, אקריות, ומאד מצוי בהם גם נגיעות של רימות זבוב המנהרות. אופן הבדיקה והשימוש: יש להפריד בין העלים לגבעולים

קרא עוד »
פטריות שמפיניון - המכון למצוות התלויות בארץ
פטריות

מינים רבים יש בעולם הפטריות ורובם גדלים בטבע, ואף רעילים למאכל. אולם יש כמה סוגים הגדלים בצורה תרבותית, בעיקר 'פקועית המאכל התרבותית' [שמפיניון]. הליך יצירת

קרא עוד »
כרתי / כרישה / לוף - המכון למצוות התלויות בארץ
כרתי / כרישה / לוף

בירק זה מצויים חרקים ובעיקר יש לחשוש לנגיעות בתריפסים. הנגיעות היא בכל האזורים של הירק, כולל בין השכבות של הירק [עיקר הנגיעות נמצאת בחיבור של

קרא עוד »

קצת עלינו…

‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

יצירת קשר
הפקס שלנו

03-9030891

mail@macon.co.il

כתובת למשלוח דואר

המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

לוגו בית המעשר

בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור. בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

תנובות שדה
ספרי המכון