שלום לרב, הפיליפיני שבבית טיגן לעצמו שניצל מהשניצלים שלנו הכשרים, וזה התערב עם כל השניצלים של בני הבית שנעשו ע"י טיגון ישראל, מה הדין?
לכבוד הרב שלום רב
לכבוד טו' בשבט קבלנו שקית עם צמוקים (ירוקים וסגולים) ושמעתי שיש לחוש בהם לתולעים ושצריך לשוטפם ולהשרותם במים חמים האם זה נכון למעשה
כמו כן קבלנו מארז של כמה חבילות שוקולד המיוצר בכשרות של KD (עם משולש) "לאוכלי אבקת חלב נוכרי בהשגחת הרב אריה רלב"ג ארה"ב ובאישור הרבנות הראשית לישראל" ושאלתי האם אפילו שאנחנו מחמירים בו באופן כללי אם נוכל לערבו במני מאכלים אחרים ככדורי שוקלוד עוגות וכיוצ"ב מדובר בכעשר חבילות לערך
בברכה
אליהו
1. בדקת מדגם של 10 אחוז לצימוקים במים חמים עד שהמדגם יתפח ועם היד ישפשו שירד כל מה שצמוד. את המים לסנן. אם נקי אפשר להשתמש בהכל בלא בדיקה רק עם שטיפה כללית. ואם נמצאו חרקים הכל לזריקה.
2. לא מאושר גם כי הכשרות חלשה מאד ומעבר לחלב נכרי. לא הייתי מציע
*השאלה והתשובה עשויים להתפרסם באתר לטובת הכלל, בהתאם לשיקול דעת מנהל האתר.
שלום לרב, הפיליפיני שבבית טיגן לעצמו שניצל מהשניצלים שלנו הכשרים, וזה התערב עם כל השניצלים של בני הבית שנעשו ע"י טיגון ישראל, מה הדין?
שלום, השתמשנו בשומשום לציפוי עוגיות בייגלה, ולאחר מכן התברר שהשומשום היה נגוע בתולעים. הבייגלה נאפה בתנור לאחר הציפוי. האם מותר לאכול את הבייגלה, או שיש
‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.
ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.
03-9030580
03-9030580
03-9030891
mail@macon.co.il
המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד
בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור .בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.