תולעים בצמוקים

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב
לכבוד טו' בשבט קבלנו שקית עם צמוקים (ירוקים וסגולים) ושמעתי שיש לחוש בהם לתולעים ושצריך לשוטפם ולהשרותם במים חמים האם זה נכון למעשה
כמו כן קבלנו מארז של כמה חבילות שוקולד המיוצר בכשרות של KD (עם משולש) "לאוכלי אבקת חלב נוכרי בהשגחת הרב אריה רלב"ג ארה"ב ובאישור הרבנות הראשית לישראל" ושאלתי האם אפילו שאנחנו מחמירים בו באופן כללי אם נוכל לערבו במני מאכלים אחרים ככדורי שוקלוד עוגות וכיוצ"ב מדובר בכעשר חבילות לערך
בברכה
אליהו

תשובה:

1. בדקת מדגם של 10 אחוז לצימוקים במים חמים עד שהמדגם יתפח ועם היד ישפשו שירד כל מה שצמוד. את המים לסנן. אם נקי אפשר להשתמש בהכל בלא בדיקה רק עם שטיפה כללית. ואם נמצאו חרקים הכל לזריקה.
2. לא מאושר גם כי הכשרות חלשה מאד ומעבר לחלב נכרי. לא הייתי מציע

לא מצאתם מענה לשאלתכם? ניתן לשלוח שאלה ולקבל תשובה מאת רבני המכון




    *השאלה והתשובה עשויים להתפרסם באתר לטובת הכלל, בהתאם לשיקול דעת מנהל האתר.

    שאלות נוספות באותו נושא:

    קצת עלינו…

    ‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

    ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

    יצירת קשר
    הפקס שלנו

    03-9030891

    mail@macon.co.il

    כתובת למשלוח דואר

    המכון למצוות התלויות בארץ
    מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

    לוגו בית המעשר

    בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור .בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

    תנובות שדה
    ספרי המכון