לגבי הפרשת תרומות ומעשרות מגידולי מים, האם יש להפריש בלי ברכה? ואם גידולי מים הם בתוך בית, עדיין יש להחמיר ולהפריש בלא ברכה? בצל ירוק
הבן שלי קטף 50 למונים מהעץ שהם טבל ודאי, והיה לי בבית 20 לימונים מעושרים. הבן הקטן ערבב את הכל כעת נמצאים הלימונים המעושרים יחד עם האינם מעושרים מה הדין איך מעשרים?
הרי תמיד יתכן שאני מעשר את המעושר כבר אף שהטבל הוא רוב הרי לא מצאנו ביטול היתר באיסור? שוב חשבתי על רעיון לעשר מלימון טבל אחר שאני יקטוף עכשיו אבל מה אני יגיד בנוסח ההפרשה: "אותו אחד ממאה שיש כאן ועוד תשעה חלקים כמותו בצד צפונו של הפרות הרי הוא מעשר ראשון" הרי בצד צפון יש גם מעושרים? ואולי אפשר לומר בצד צפונם של הפירות הלא מעושרים?
כמו כן רציתי לשאול אני מפריש גם מעשר שני וגם מעשר עני מהלימונים שאני קוטף עכשיו . מה שורת הדין בזה?
השאלה מסובכת מידי לענות על כל הפרטים בתשובה קצרה, כמו כן האם הבן קטף לפני טו בשבט וה-50 האחרים אחרי טו בשבט? פרט חשוב לדעת.
הנכון כעת לקטוף מהעץ כמות של לימונים ששם יתאפשר לקבוע את כל התרומות והמעשרות כלומר להניח את כל הלימונים המסופקים ולעשר את הכל כלומר לקבוע שם ומקום גם לתרו"ג, גם למעשר ראשון, וגם לעני ושני מספק [כיון שבלימון יש חשש שקטיף לאחר טו בשבט הוא כבר מעשר שני בדומה לאתרוג].
כגון אם תקטוף כעת 13 לימונים נוספים, ותקבע את מקום התרומה גדולה בקצה של אחד מהם על הכל כולל המסופקים. ואת המעשר ראשון תקבע בתוך 6 כולל הנשאר מהתרומה גדולה, ובבודד שבצד יהיה תרומת המעשר על הכל כולל על המסופקים. והוא הדין על המעשר הנוסף יהיה בתוך ה-6 האחרים, ותאמר אם צריך מעשר שני יהיו ב-6 הללו על הכל כולל המסופקים, ויהיו מחוללים על פרוטה וכו‘, ואם צריך מעשר עני יהיו מעשר עני על הכל.
אם לא ברור או עדיין יש שאלות נוספות נא לפנות בטלפון של המשרד 039030580 כדי לשוחח ישירות
*השאלה והתשובה עשויים להתפרסם באתר לטובת הכלל, בהתאם לשיקול דעת מנהל האתר.
לגבי הפרשת תרומות ומעשרות מגידולי מים, האם יש להפריש בלי ברכה? ואם גידולי מים הם בתוך בית, עדיין יש להחמיר ולהפריש בלא ברכה? בצל ירוק
קיבלתי משכן שקית לימונים מהעץ שבחצירו. הוא אדם נאמן אבל אינו מבין ויודע את ההלכות. הוא אמר שהפריש תרו"מ מפירותיו. כאשר שאלתיו איך הוא מפריש,
שלום לרבנים, ידוע ששנים ג"ו הן שנות מעשר עני. שנת שלישית אפשר להבין במפורש מהפסוקים. אך האם ישנו מקור מפורש במשנה גמרא או מדרשים ללימוד
שלום כבוד הרב, עכשיו צריכים להפריש מעשרות מיין מענבי בציר תשפ״ה, שגדלו בכרם בצומת הרוחות, הסמוך למצפה רמון. האם אזור מצפה רמון נחשב לעניין תרומות
שלום רב! אדם שיש לו בגינה עץ מנגו שהוציא רק שתי פירות ורק אחד מהם היה בשל לאכילה. ולכן הכניס אותו אדם את הפרי הבודד
שלום הרב, אני מתארח בצימר בצפון, ואדם שהגיע למקום הביא לי ענף של ליצ'י, שאינו מעושר, והניח אותו בחצר הצימר. החצר משותפת לשני צימרים, שבכל
‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.
ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.
03-9030580
03-9030580
03-9030891
mail@macon.co.il
המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד
בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור .בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.