אגוז פקאן

אגוז פקאן

אגוז טרי בקליפתו הקשה, בחזקת נקי ואינו חייב בדיקה.

אגוז שאוחסן טרם שיווקו, עלול לקבל נגיעות של מזיקי מחסן, אף כשהוא עדיין בקליפתו. הנגיעות היא בזחל של אחד אחד ממיני העש המצויים במחסנים כגון עש החרוב, עש המחסן הטרופי, כמו"כ, תתכן נגיעות באגוזים מאוחסנים של חיפושית משוננת חזה. כל החרקים הללו מותירים סימנים על הימצאותם בפרי של פירורים, קורים, אבקה וכד'. נגיעות באגוז בקליפתו היא נדירה. אולם באגוזים קלופים אף שהם ארוזים – יש חשש לנגיעות של חרקי מחסן.

אופן הבדיקה והשימוש:

אגוז שלם המשווק לאחר אחסון, יש להסיר את הקליפה, ולראות אם בקליפה שהוסרה או על האגוז יש את הסימנים הנז' או סימני כרסום. במידה ואין סימנים חריגים כלל ואין סימני כרסום, האגוזים מותרים באכילה ללא בדיקה.

באגוז קלוף מאוחסן, יש חשש לפגיעה של זחלי עש וחיפושיות מחסן למיניהם. ולכן קודם האכילה, יש לבדוק כל אגוז מכל צדדיו אם יש עליו סימנים חריגים האמורים לעיל, או באם יש סימני כרסום. אגוזים קלופים הנמכרים באריזות, יש בתחתית האריזות נשורת של האגוזים, ויש לבדוק נשורת זו אם יש בה קורים, או פירורים שאינם מהאגוזים, או חיפושיות עצמם. במידה ונמצאו חרקים, יש להקפיד היטב על בדיקת כל אגוז [באגוזי פקאן מצוי לעיתים פגמים טבעיים הנראים כ'קטיפה' או כיו"ב בצבע בהיר, ואין זה סימנים של נגיעות].

האגוז בעודו מחובר לעץ
למידע נוסף
קבלת תורה אמיתית

נאמר על התורה הקדושה "לא יערכנה זהב וזכוכית ותמורתה כלי פז" (איוב כח, יז), "יקרה היא מפנינים וכל חפציך לא ישוו בה" (משלי ג, טו).

קרא עוד »
מעלת ליל שבועות

כד יתבין ישראל ועסקין בשמחת התורה. לאחר הזדככות ועליה של ארבעים ותשעה ימי ספירת העומר, מגיעים ישראל ליום הנכסף, יום קבלת התורה. בכל דור ודור,

קרא עוד »

‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

יצירת קשר
הפקס שלנו

03-9030891

mail@macon.co.il

כתובת למשלוח דואר

המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור .בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

תנובות שדה
ספרי המכון