קניתי לפני מספר שנים במשתלה עץ אשכוליות ועץ לימון והמתנתי שיעברו שנות הערלה
ועכשיו רציתי לדעת אם אני צריך לחשוש גם לבעיות של הרכבה, או שמותר לי לאכול את הפירות?
ראיתי שיש מקלים השאלה אם אפשר לסמוך?
ראשית כלל נקוט בידך, להוציא כלאי הכרם, שאר כלאים, שהם כלאי אילן או כלאי זרעים, אין התוצרת נאסרת באכילה. גם אם נזרעו או נשתלו באופן האסור.
שנית, בכלאים הקובע הוא לאו דווקא שמות, או כללים בוטניים, אלא הדמיון ההלכתי שזה העלים, צורת הפרי וטעם הפרי. ובפירות הדר יש לעיתים סוגים שונים שאינם כלאים זב"ז. ויש שלמרות שהן מין הדר הם כלאים זב"ז. ויש האומרים שרוב מיני ההדר אינם כלאים זב"ז, ונחשבים למין אחד, להוציא הקיצוניים ביותר בטעמם.
ולכן למעשה ככל שכיום אינך יודע מהי סוג הכנה, אתה יכול להשתמש לכתחילה בפירות, מחמת צירופי הספיקות האמורות לעיל.
*השאלה והתשובה עשויים להתפרסם באתר לטובת הכלל, בהתאם לשיקול דעת מנהל האתר.
שלום רב, שאלו אותי שיש שיטה להשריש עץ ורדים בתוך בצל, ושותל אותו באדמה וע"י כך נוצר הרבה פרחים. אם יש בזה כלאים, לכאורה הבצל
‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.
ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.
03-9030580
03-9030580
03-9030891
mail@macon.co.il
המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד
בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור .בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.