תות עץ

תות עץ - המכון למצוות התלויות בארץ

עץ התות הוא עץ פרי נשיר וידוע מאד בעולם ובפרט עקב כך שעלי העץ משמשים כמזון לזחלים של 'טוואי המשי'. מינים רבים בעולם משוייכים למשפחת התותיים, אולם כעשרה מהם המזוהים ביותר עם משפחה זו. תותי עץ משתייכים לקבוצה גדולה של 'פירות יער' ושייכים למשפחת התותיים. הסוגים הידועים הם 'תות לבן', 'תות שחור', 'תות פקיסטני' הצבע הסופי של פרי זה הוא לבן או שחור או אדום. עלי העץ משמשים כמזון כמעט הבלעדי של זחלי 'טוואי המשי'. המבנה של פרי תות עץ, משמש מסתור לחרקים בין גרגריו השונים הצמודים זה לזה, ולכן גם הנקיון שלו מחרקים קשה ומסובך. החרקים המצויים על תות עץ, הם זחלי העש השונים ורימות של הזבובים שמטיילים על הפרי ולעיתים חודרים לתוכו. וכמו"כ, מצויים על הפירות חרקים שונים כגון התריפסים, פסוקאים ועוד.

אופן הבדיקה והשימוש:

פירות הגדלים בארץ ישראל שהם גידול בר ולא מטופל, כגון בצידי הדרכים ובחצרות הבתים, הם בחשש נגיעות גבוהה והניקוי שלהם קשה ביותר [ניתן בשעת צורך גדול לבצע את הניקוי כמבואר להלן, ולהסתכל על כל הפרי ובפרט במקומות המסתור, ולחצות כל פרי לשניים ולהתבונן היטב מבפנים].

פירות הגדלים במטעים מטופלים, מחד הם מרוססים ומטופלים, ומאידך זה לא בשלימות, וניתן למצוא את החרקים מטיילים על הפרי או נחבאים בין גרגרי הפרי הצמודים. לכן חובה להשרות את הפירות למשך כדקה וחצי במים עם חומר ניקוי תוך כדי סיבוב הפירות בתוך המים, ולאחמ"כ באמצעות מברשת רכה לשטוף ולהבריש כל פרי תחת ברז המים.

פירות רכים אין להשתמש בהם כלל מחשש לנגיעות פנימית.

תות עץ קפוא – ראה ערך 'תות שדה קפוא'.

תותי עץ מארכים (פקיסטני) בתמונה הקטנה – על בד סינון לאחר שטיפת התותים
למידע נוסף:
שמיר - המכון למצוות התלויות בארץ
שמיר

עלי השמיר נגועים מאד בחרקים כולל נגיעות בגבעולים ובפרט במקומות החיבור. הנגיעות היא באקריות, כנימות עלה, תריפסים, זחלים של העשים השונים, עכבישים ורימות של זבוב

קרא עוד »
חמוציות - המכון למצוות התלויות בארץ
חמוציות

החמוציות משתייכים לקבוצה גדולה של 'פירות יער' השייכים למשפחת ה'אברשיים' , פרי זה הוא מבין הבודדים שמקורו מצפון אמריקה. הפירות הללו נצרכים בארה"ב 95 אחוזים

קרא עוד »
שסק

פרי השסק כאשר הוא מגיע ממטעים מסודרים ומטופלים, הוא בדרך כלל נקי ולא נמצא בו נגיעות. תוצרת ממטעים שאינם מטופלים או מגינות פרטיות, לעיתים נגועה

קרא עוד »
מורינגה/אוליפרה - המכון למצוות התלויות בארץ
מורינגה/אוליפרה

צמח זה מקורו ממורדות הרי ההימלאיה בצפון הודו. וגדל גם באזורים טרופיים וסאב-טרופיים באפריקה, בדרום אמריקה ובמזרח אסיה. צמח זה הוא סוג יחיד במשפחתו הכוללת

קרא עוד »
אגוז ברזיל - המכון למצוות התלויות בארץ
אגוז ברזיל

אגוזי ברזיל גדלים בעיקר על גדות האמזונס, באמירי העצים המתנשאים לגובה 40 עד 50 מטר. האגוזים גדלים בתוך תרמיל גדול המכיל כעשרים אגוזים לתרמיל. כאשר

קרא עוד »

קצת עלינו…

‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

יצירת קשר
הפקס שלנו

03-9030891

mail@macon.co.il

כתובת למשלוח דואר

המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

לוגו בית המעשר

בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור. בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

תנובות שדה
ספרי המכון