אופן הבדיקה והשימוש:
הניסיון מלמד, שבפגיעה של זרעית בפול, למרות שקליפת הפול אטומה, ניתן להבחין בכתם כהה, והכתם ניכר מעט יותר לאחר השרייה [במים קרים כ – 10 שעות, או במים חמים כ – 3 שעות לאחר הרתחת הפולים].בפול יש כתם טבעי המופיע בדרך כלל במקום קבוע בין שני חצאים, שאיננו סימן לנגיעות, אולם כתם זה בהיר יותר ואינו עמוק, ובמקום קבוע, ושונה מכתם שהוא סימן לנגיעות. ולכן כל כתם במקום אחר הוא בחשש שיש בו נגיעות, ואף באותו מקום כאשר הוא שונה מהכתם הרגיל הוא בחשש לנגיעות.
למעשה, מעיקר הדין אפשר להקל, ובפרט בשעת הצורך, להשרות את הפולים באופן המבואר לעיל, ולבדוק כל גרגיר מכל צדדיו [ואין להסתפק בדיקה שטחית על כף היד של הגרגירים משני צדדיהם], ולהסיר את הפולים הנקובים. ובפולים שיש בהם כתם שמהוה סימן וחשש לנגיעות, יש לקלף ולחצות לשנים. כן יש לנהוג בבדיקה זו בכל הפולים עד האחרון שבהם. כמו כן, פול שלאחר השרייתו קליפתו נפתחה, יש צורך לקלפו ולחצותו [משום שיש לחשוש שקליפתו של הפול נפתחה בהשרייה עקב נקב כניסת הזחל, לאחר ההשריה התרחב והקליפה נקרעה].
הדרך הבטוחה ביותר, ללא כל ספיקות, לוודא את מצב הנגיעות של פול יבש, הוא להסיר את קליפתו לחלוטין ולחצות את הגרגיר לשנים. ואזי ניתן לזהות בוודאות האם הוא נגוע או לא. כלומר, שכאשר הוא שלם משני צידי מחצית הפול, בוודאי שהוא נקי גם בפנים ואפשר להשתמש ללא חשש. בכדי להקל את הסרת הקליפה וחציית הגרגיר לשניים, יש להשרות את גרגירי הפול במים קרים למשך הלילה, או להרתיחם, ולהשהות את הפולים במים החמים למשך מספר שעות עד שיתרככו.
פול בשימורים – ראה ערך "שימורים".








