שלום הרב שואלים אם אפשר לאכול לחם בנורבגיה?
למה? כבכל העולם אסור משום רכיבים אסורים ובממוצע בלחמים היום יש מעל 30 רכיבים. מלבד דין של פת פלטר. בודדים הלחמים והמדינות שיש רכיבים כשרים ורק האפייה היא הבעיה כדי להתיר פת פלטר בשעת הצורך. ניתן לציין את הלחם העגון של הפארן המשווק ברחבי מרוקו הנאפה בפארן המקומי שבכל שכונה שש יש רק 4 רכיבים יסודיים שאין עמם בעיה להוציא פת פלטר.
*השאלה והתשובה עשויים להתפרסם באתר לטובת הכלל, בהתאם לשיקול דעת מנהל האתר.
‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.
ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.
03-9030580
03-9030580
03-9030891
mail@macon.co.il
המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד
בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור .בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.