שוקולד

שוקולד - המכון למצוות התלויות בארץ

השוקולד הוא ממתק שמקורו מפולים הגדלים על עץ הקקאו [ראה בערך “קקאו“]. לאחר ייבוש, שטיפה וקלייה, מסירים את הקליפה עם הנבט וטוחנים עד שמתקבלת כעין משחה. לאחר הפרדת השמנים [מהם מייצרים את חמאת הקקאו], מתקבלת האבקה שטעמה מריר, ועל ידי עירבוב תוספים נוספים מייצרים ממנה את השוקולד המתוק.

 

השוקולד מיוצר באופנים שונים ומרובים מאד. בדרך כלל עם תום הייצור הוא נכנס לאריזות אטומות, והוא בחזקת נקי מחרקים. אולם באחסון ממושך עלולים חרקים בוגרים כגון חיפושית הטבק, או זחלים שונים של עשי המחסן, לחדור אל השוקולד והם מותירים בשוקולד סימני כרסום, אבקה מרובה ועוד. החרקים עלולים לתקוף יותר כאשר אל השוקולד מתלווים מוצרי משנה בעיתיים כגון אגוזים או שקדים. מובן מאליו, שכאשר מוסיפים מוצרי משנה, יש לבדוק אותם מראש שהם נקיים מכל חשש, משום שללקוח הסופי אין כמעט אפשרות לבדוק את המוצר.

 

אופן הבדיקה והשימוש:

שוקולד באריזות אטומות – בדרך כלל בחזקת נקי. כאשר המוצר מאוחסן זמן מרובה וכן כאשר מתגלה חשד של נגיעות, כגון סימני כרסום [שאינם סימטריים, לעיתים יש חורים סימטריים שנוצרים בתהליך עיבוד השוקולד ואינם קשורים לחרקים], אבקה מרובה [לעיתי יש מעט אבקה או פירורים מזמן האריזה או השינוע], קורים התפוסים בשוקולד או בתוככי האריזה, ובוודאי כאשר מוצאים חרקים, יש להימנע משימוש במוצר. [שינוי צבע אינו מעיד על נגיעות בחרקים, אלא שינוי טבעי מחמת תנאי טמפ’, או שהיה ממושכת בתנאים שונים].

 

שוקולד ממולא

  1. במילוי של מוצר נוזלי כגון נוזל בטעם תות או דובדבן וכיו”ב, השוקולד והמילוי בחזקת נקי, אלא אם כן נתגלה חשד וכמבואר לעיל.
  2. במילוי של מוצרים מוצקים, כגון צימוקים, דובדבנים, אגוזים וכיו”ב, יש לוודא שנותן הכשרות מקפיד על בדיקת חומרי הגלם קודם השימוש בהם. במידה ויש חשש, יש להפריד כמה מאותם פירות ולבודקם, ואם נמצאו נקיים, אפשר להשתמש בשאר. אך באם נתגלתה נגיעות, יש להימנע מלהשתמש במוצרי המשנה הללו.
  3. שוקולד ממולא בתוצרת כגון אגוזים או שקדים, או מוצרי מאפה, עלול להתליע מהר יותר, ולכן רצוי לבדוק כל חפיסה קודה האכילה אם אין בה סימני חרקים. ובוודאי כאשר החפיסה אוחסנה זמן ממושך.

 

שוקולד למריחה – בחזקת נקי.

 

ליקר שוקולד – בחזקת נקי.

עיסת השוקולד

יציאת השוקולד כחתיכות ארוכות

חיתוך לקוביות שוקולד

הכנת תערובת שוקולד לציפוי

ציפוי קוביות בשוקולד

ייבוש השוקולד בתנור עם אויר חם

עטיפת כל שוקולד בשקית עטיפה

זחל עש בקצה השוקולד

גולם עש על עטיפת השוקולד

חורים סימטרים שמקורם בבועות אויר בשוקולד

למידע נוסף:
חומץ

חומץ סינטטי או על בסיס אלכוהול טבעי: החומץ מיוצר באופנים שונים, לעיתים כחומץ סינטטי, ולעיתים על בסיס אלכוהול מחיטה, או אלכוהול מתפוחים, או אלכוהול שמקורו

קרא עוד »
עמבה [עם פלחי פרי]

מאכל העמבה המקורי מיוצר על בסיס פרי המנגו. את פלחי המנגו מחמיצים ברוטב תבלינים המכיל חרדל, חילבה, קארי ועוד [ראה כל אחד בערכו]. בפרי המנגו

קרא עוד »
דייסה- מזון תינוקות - המכון למצוות התלויות בארץ
דייסה- מזון תינוקות

מזון תינוקות מורכב ממגוון גדול של אפשרויות, כגון קמח אורז, קורנפלור, סולת ועוד. הליך ייצורו מאד סטרילי ובדרך כלל רוב ככל סוגי האריזות של מזון

קרא עוד »

קצת עלינו…

‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

יצירת קשר
הפקס שלנו

03-9030891

mail@macon.co.il

כתובת למשלוח דואר

המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

לוגו בית המעשר

בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור. בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

תנובות שדה
ספרי המכון