סלרי אמריקאי/כרפס/סלרי שורש

סלרי שורש – חרקים, נגיעות ואופן הבדיקה והשימוש

ירק הסלרי נגוע בחרקים רבים, הן על גבי העלים והן על גבי הקלח. הנגיעות היא בחרקים כגון זחלים של עשים שונים הנוברים גם בקלח, רימות של זבוב המנהרות או מינהרן העורקים הנובר גם בקלח, כנימות עלה, כנימות עש הטבק, תריפסים ופסוקאים.

אופן הבדיקה והשימוש:

באם משתמשים רק בקלחים הגדולים, יש להסיר מהם את כל החיבורים של גבעולי העלים במקומות התפצלותם. לאחר הפרדת הקלחים, שוטפים תחת ברז מים חזק כל קלח תוך כדי שפשוף באמצעות ספוג רך, יש להקפיד על שפשוף בכל קימורי הקלח. לאחר ניעור המים, להתבונן משני צידי הקלח שאין פיתולי מנהרות שנוצרו מרימת מינהרן העורקים, [במידה ונמצאו מנהרות יש להסיר את כל מקום הנגיעות].

באם משתמשים גם בעלים, יש להפרידם ולקחת כמות מועטה של עלים ולהשרותם במים עם חומר ניקוי [כגון 'סטרילי' או 'אמה'] למשך כ-5 דקות, לשפשף כל עלה על כל שטחו בשני צידי העלה באמצעות ספוג רך וכיו"ב, לאחמ"כ לשטוף היטב תחת ברז מים. לאחר ניעור המים, להתבונן על כל עלה משיני צידיו ממול מקור אור שלא נותרו חרקים, ושאין פיתולי מנהרות שנוצרו מרימת זבוב המנהרות [במידה ונמצאו מנהרות יש להסיר את כל מקום הנגיעות].

סלרי מגידול מיוחד

במידה והגידול נעשה תחת פיקוח מומחה בגידולים אלו, הסלרי הוא בחזקת נקי. אולם איננו נקי בוודאות [וכמפורט בנספח שם], ולכן יש להשרות את העלים בחומר השריה, ולשוטפם היטב תחת זרם מים חזק, וראה להלן בנספח בסוף הספר.

סלרי קלחים – קפוא או בשימורים

בשיווק קלחי סלרי, מקפידים על הורדת כל העלים וקצוותיהם, והתוצרת עוברת שטיפה טובה, ולכן בדרך כלל היא בחזקת נקיה ואינה צריכה בדיקה.

סלרי שורש

שורש הסלרי, הוא בחזקת נקי, ואינו חייב בדיקה.

אולם ראוי להתבונן קודם אכילתו שלא מצויים בו סימני נבירה או מחילה, שנוצרו ע"י זחל של עש [כיון שנגיעות זה נדירה ואינה מצויה, אין חייב בבדיקה מן הדין]. הקלחים והעלים של שורש הסלרי נגועים בחרקים רבים, ויש לנקות גם את הקלחים כמבואר לעיל בנקיון ובדיקת עלי הסלרי

סלרי שורש (ראש)
סלרי שורש (ראש)

 

 

למידע נוסף
קבלת תורה אמיתית

נאמר על התורה הקדושה "לא יערכנה זהב וזכוכית ותמורתה כלי פז" (איוב כח, יז), "יקרה היא מפנינים וכל חפציך לא ישוו בה" (משלי ג, טו).

קרא עוד »
מעלת ליל שבועות

כד יתבין ישראל ועסקין בשמחת התורה. לאחר הזדככות ועליה של ארבעים ותשעה ימי ספירת העומר, מגיעים ישראל ליום הנכסף, יום קבלת התורה. בכל דור ודור,

קרא עוד »

‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

יצירת קשר
הפקס שלנו

03-9030891

mail@macon.co.il

כתובת למשלוח דואר

המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור .בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

תנובות שדה
ספרי המכון