כנימת הפרלטוריה של הזית

המכון למצוות התלויות בארץ

שייכת לכנימות הממוגנות. הזכר דומה לשאר הזכרים של הכנימות הממוגנות וכמפורט בהקדמה. צורתו של מגן הזכר היא מלבנית, ובראש המגן נשארים נשלי הדרגות השונות שצבעם חום צהוב. צבע המגן הוא לבן אטום. הנקבה, צבעה סגול כאשר הפיגידיון צבעו חום. אורך הנקבה עד 1.4 מ"מ. צורתו של המגן עגול ומקומר, וצבעו המגן אפור-לבן, קוטר המגן 1.5-2.5 מ"מ. הביצה, רחבה וצבעה אדום-סגול. מידותיה 0.25 על 0.18 מ"מ. הזחל צורתו סגלגל וצבעו צהוב, אורכו 0.3 מ"מ.

פגיעת הכנימה מסוכנת במיוחד במזג אויר קריר ובלחות גבוהה, מאידך בקיץ הכנימה סובלת עקב הטמפ' הגבוהה, משום כך, היא מתרבה דווקא בתוך עצים צפופים. הכנימה פוגעת בעצים רבים, אולם נזק בפרי נמצא במשפחת הוורדניים כגון השסק, וכן פגיעתה קשה מאד בזית. כאשר הכנימה מופיעה על הפרי היא יוצרת כתמים אדמדמים. בזית יופיעו כתמים שחורים ובולטים מאד על הפרי כשהוא עדיין בצבע ירוק.

למידע נוסף:
המכון למצוות התלויות בארץ
נמטודות/ קונטרצקום

הנמטודה [Nematode] היא תולעת בהירה. גוף התולעת דמוי גליל. תולעים אלו חסרות מערכת עיכול. אורך התולעת נע מגודל של מ"מ בודדים עד 6 ס"מ ויותר.

קרא עוד »
המכון למצוות התלויות בארץ
עש התפוח

שייך למשפחת 'העשפריים', העש מכונה כך עקב דמיון לעש אחר. כנפיו הקדמיות של הבוגר אפורות-כחלחלות ועליהן קוים חומים. אורך גופו עד 8 מ"מ. הביצה מוארכת

קרא עוד »
המכון למצוות התלויות בארץ
זבוב הפירות הים תיכוני

סימני הזבוב הבוגר: ראשו צהוב, ובין בסיסי המחושים צבעו כהה יותר, ובין העיניים יש לו שערות שחורות כהות. צבע המחושים חום-אדום, וצבע העיניים חום-אדום מבריק.

קרא עוד »
המכון למצוות התלויות בארץ
כנימת הפרלטוריה של התמר

קיימת כנימה נוספת בשם: 'פרלטוריה של התמר' שאף היא שייכת לכנימות הממוגנות, כנימה זו פוגעת בעיקר בדקל ובפירות התמר. למגן הנקבה צורה עגלגלה וצבעו צהוב-חום,

קרא עוד »
המכון למצוות התלויות בארץ
כנימות עש הטבק

סקירה מורחבת על כנימת עש הטבק סוג זה של כנימות, הן 'על משפחה' כאשר בעולם יש כ-1200 מינים הנמצאים בעיקר בארצות הטרופיות. בארץ ישראל מצויים

קרא עוד »
זחלים שונים

זחל היא דרגת ההתפתחות הצעירה של חרק. החרקים חלקם עוברים תהליך של מטמורפוזה [=גלגול מלא] כלומר הטלת ביצים, מהביצים בוקעים זחלים, הזחלים עוברים לשלב הגולם,

קרא עוד »

קצת עלינו…

‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

יצירת קשר
הפקס שלנו

03-9030891

mail@macon.co.il

כתובת למשלוח דואר

המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

לוגו בית המעשר

בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור. בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

תנובות שדה
ספרי המכון