לוגו בית המעשר
|

פיקוח וייעוץ כשרותי

המכון למצוות התלויות בארץ בעיקרו הוא גוף מחקרי תורני, הלכתי – יישומי. אולם בנושאים שהם עיקר מומחיותו של המכון, המכון ראה צורך להביא את נסיונו ובקיאות עובדיו ורבניו לידיעת הציבור ולהבטיח להם כי המוצר אכן עומד בסטנדרטיים ההלכתיים והמקצועיים שהמכון הציב לעצמו לפי מידת נסיונו ותוצאות המחקרים הרבים שהוא עושה בכל אחד מהתחומים.

הלכה למעשה ניתן למצוא את חותם המכון בפיקוח על הדברים המיוחדים שהם תחום עיסוקו:

א.  משתלות

  • פיקוח על כנות שאינן כלאים עם הרוכב וכך החקלאים יכולים לרכוש עצים בעיתיים ולקיימם לכתחילה ללא חשש כלאי אילן.
  • משתלות – דו שנתי, פיקוח על השתילים החל משלב הנטיעה בעציצים במשתלה, כדי שהחקלאי הרוכש יוכל למנות את שנות הערלה החל משלב המשתלה. לקיום סעיף זה דרוש פיקוח צמוד החל משלב המשתלה לאורך חיי השתיל במשתלה, בזמן ההוצאה. ובכל זמן השתילה בשטח כשהכל נעשה בפיקוח ובהשגחה צמודה.

בחממות לגידול ירקות בחזקת נקיים מחרקים

  • מזה כ 14 שנה שהמכון עוסק בתחום החרקים במזון מן הצומח. כאשר ב"ה עובדי המכון קנו שם עולמי בתחום, כל שלבי הגידול החל מהמשתלות עד שלב הקטיף מלווה בפיקוח הלכתי. שמבטיח שהצרכן יקבל את המוצר בחזקת נקי מחרקים. צוות המכון אף מלווה את מפקחי המזיקים מטעם כל חברה וחברה, כולל המלצות מקצועיות שהתקבלו מנסיון עשיר של שנות פעילות רבות.

ג. חברות לשטיפת ירקות

  • צוות המכון יגע וטרח ואף פיתח שיטות ייחודיות להסרת חרקים שמסוגלים לרדת בשטיפה בהשרייה וכו'. את פיתוח המכונות המיוחדות ביצע המכון עם מומחים עולמיים ומהנדסים לייצור מכונות בארץ ובאירופה ובמזרח הרחוק. בפועל בארץ צוות המכון מלווה כל חברה העוסקת בשטיפת ירקות החל משלב רכישת המכונה. או לחילופין מסייע בידם לשדרג את המכונה שתשמש כראויה לשטיפת הירקות. בנוסף צוות המכון מלווה את הגידולים בשטחים עצמם לאורך כל תקופת הגידול, על מנת שהם יגיעו למפעלי התעשייה נקיים מכל חשש חרקים שאינם יורדים בשטיפה, ואת החרקים היורדים שיגיעו בכמות המינימאלית ביותר. ובנוסף מפקח מטעם המכון מלווה את הקטיף, ואת הייצור לאורך כל השלבים, ולאחר בדיקות המעבדה מאושרת התוצרת לאריזה עם חותם המכון [או בלעדיו כאשר אנו נותנים רק את השירות עבור ועד כשרות אחר].

ד. בריכות לגידול דגים

  • המכון וצוות המומחים מטעמו קנו את שמם העולמי בתחום הטפילים בדגים, עד כדי כך שנכון להיום המכון הוא הגוף הגדול בעולם שמפקח כיום על כמות כ"כ גדולה של בריכות לגידול דגים הן בארץ והן בעולם. להבטיח שהטיפולים בבריכות נעשים כדת באופן המבטיח גידול רצוף ללא חשש טפילים. לקראת ההוצאה מהבריכות המפקח מבקר את שלב ההוצאה, וחותם על תעודות המשלוח שיוצאים לבתי אריזה, סיטונאים וכו'.

ה. סיטונאים וחנויות דגים

  • המכון מפקח על עשרות מקומות שיווק הן במגזר הסיטונאי המשווק לחנויות ולמחלקות הדגים במקומות השונים בארץ. והן במסגרת החנויות הסופיות ליצרן.

ו. מפעלים לעיבוד דגים

  • צוות מיוחד של המכון מפקח במדינות רבות בעולם על ייצור מיוחד של דגים ללא תולעים מכל סוג שהן, תוך פיתוח שיטות מאד ייחודיות לכל סוג דג לפי רמת הנגיעות שבו. הפיקוח הוא החל משלב קליטת הדגים במפעל עד תום האריזה בפיקוח צמוד. כאשר על כל אריזה יש חותם "נבדק" של המכון שאכן הדג בחזקת נקי מתולעים.

ז.  פיקוח על תרו"מ וערלה בשווקים ובסיטונאויות

  • מזה שנים רבות שצוות המכון מפקח על תחום הערלה ותרומות ומעשרות של השוק הסיטונאי הגדול במדינת ישראל "שוק תל אביב" שנקרא כיום "שוק צריפין" וב"ה ובס"ד הצלחנו להגיע מכשרות שהייתה על חנות ומחצה, על פיקוח מוחלט לחלוטין שלא ייכנסו פירות שהם בחשש ערלה לשוק ועל הפרשת תרו"מ ברוב המוחלט של התוצרת היוצאת מן השוק – כמובן שהאחריות היא אך ורק על שוברים ותעודות משלוח שהם חתומים בחותמת יומית. בנוסף מפקח המכון על סיטונאיות לשיווק פירות וירקות ועל מחלקות הפירות הנמצאים ברשתות השיווק השונות.

ח. מוצרים מעובדים ללא חשש חרקים

  • ידוע ומפורסם שיש מוצרים מוגמרים שקיים בהם חשש חרקים גם במוצר הסופי וכגון אצות ים, קמח [ובפרט בקמח המלא שא"א לנפותו כמות שהוא בבית ובתעשייה], איקרה [סלט ביצי דגים] עלי גפן בשימורים ועוד. גם בתחומים אלו למכון ומומחיו פתרונות יצירתיים שב"ה ובס"ד הביאו אותנו למצב שבו יש כיום פתרון למוצרים אלו ודומיהם. וניתן כיום למצוא מוצרים אלו עם חותם המכון "נקי מחשש חרקים". ראוי לציין כי פיתוח הפתרון לכל מוצר אורך זמן רב של מחקר ועלות כספית גדולה מאד עד אשר מגיעים לפתרון החיובי להסרת החרקים.

לרשימת המקומות שבפיקוח