אננס

אננס - המכון למצוות התלויות בארץ

אננס

בפרי האננס לעיתים תדירות קיימת נגיעות חיצונית של כנימות בעיקר כנימה קמחית, שאליהם נמשכים נמלים רבים. גם כנימות ממגונות אחרות ניתן לראות לעיתים קרובות. בנוסף מצויים כמה חרקי שדה ניתן לראותם מתהלכים על הפרי כגון תריפסים [39 סוגים שונים נפוצים במדינות דרום אמריקה שתוקפים את האננס], עכבישים ועוד. כאשר הם ניזונים ממיץ הפרי, הם אף מסתתרים במקומות המסתור שעל קליפת האננס כגון בחורים הטבעיים שבקליפה. לעיתים נדירות יותר תתכן חדירה של זחל עש הפירות ושל זבוב הפירות [זבוב האננס המצוי בעיקר במדינות דרום אמריקה כמו פרגוואי ופרו ועוד] לתוככי הפרי. מציאות זו קיימת יותר בגידולים פרטיים של אננס בחצרות הבתים. ובמדינות מסויימות ללא טיפול הדוק זה מצוי לרוב גם אצל חקלאים מסודרים. [ראה בספרי שו"ת חלקת השדה ח"א (ערלה סי' טו) מה שכתבתי להוכיח שפרי האננס דינו כירק, אין נוהג בו ערלה ויש להיזהר בו מחשש כלאי הכרם].

אופן הבדיקה והשימוש:

פרי האננס הנקנה בשווקים, מגיע ממטעים מטופלים והוא בחזקת נקי מחרקים ואינו חייב בדיקה פנימית, אולם כאמור, כנימות עלולות להימצא על הפרי גם במטעים מטופלים, ולכן בזמן הורדת הקליפה יש לשים לב שלא תעבור הכנימה על גבי הפרי [במידה וזה כנימה, היא אמורה לרדת בשפשוף קל]. לאחר הקילוף, יש להוריד גם את המשקעים שיש מהצד החיצוני, כיון שהם משמשים כמקום מסתור לחרקים חיצוניים. פרי ממטעים שאינם מטופלים או מחצרות הבתים, או בקנייה בשווקים בדרום אמריקה, לאחר הקילוף יש להתבונן על כל הפרי [לאחר הקילוף קל יותר לזהות סימני חדירה או עקיצה של הזבוב] במידה והכל 'בריא' לחלוטין ואין רכות יתירה, ניתן לאכול את הפרי. במידה ויש חשש כלשהו, יש לפרוס את הפרי לפרוסות ולבדוק בכל פרוסה אם ישנם זחלים.

מחזור חיים של זבוב האננס

הסרת הקליפה כולל החללים שבה

 

 
למידע נוסף:
אבוקדו - המכון למצוות התלויות בארץ
אבוקדו

אבוקדו פרי האבוקדו הוא בדרך כלל נקי לחלוטין ואינו צריך בדיקה. אבוקדו המגיע ממטע שאינו מטופל כראוי, יש להתבונן חיצונית, שלעיתים הפרי נפגע ע"י שני

קרא עוד »
ארטישוק - המכון למצוות התלויות בארץ
ארטישוק

הארטישוק נגוע בחרקים רבים מאד מסוגים שונים. הנגיעות מצויה בכל הזנים הן בזן 'ויולט' והן בזן 'ברוטן', ואף בזנים הסגורים יותר. הנגיעות היא של אקריות,

קרא עוד »
טרגון/לענה דרקונית - המכון למצוות התלויות בארץ
טרגון/לענה דרקונית

טרגון/לענה דרקונית עלי הטרגון משמשים כתבלין, ומצויה בהם נגיעות מרובה של כנימות עלה, אקריות, זחלים של פרפרים שונים ועוד. אופן הבדיקה והשימוש: יש לקחת כמות

קרא עוד »
לפת - המכון למצוות התלויות בארץ
לפת

לפת – נגיעות בחרקים ואופן הבדיקה והשימוש   פרי הלפת לעיתים נגוע בזחלים של עש [בד"כ צבעם לבן וראשם כהה]. הזחלים חודרים לירק מאזור העלים

קרא עוד »

קצת עלינו…

‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

יצירת קשר
הפקס שלנו

03-9030891

mail@macon.co.il

כתובת למשלוח דואר

המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

לוגו בית המעשר

בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור. בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

תנובות שדה
ספרי המכון