לוגו בית המעשר
|

על איזה כשרות ניתן לסמוך במאכל ה’סושי’

י"ז אייר התשפ"ג | 08/05/2023

רציתי לשאול לגבי אצות ים, המאכל הקרוי סושי. ישנם שואלים אם ניתן לסמוך לכתחילה, שכן ראינו שקיים חשש של סרטנים וצריך בדיקה להורידם. יש כל מיני מסעדות הנושאות כשרות ‘בד”צ’. וברצוני לשאול מה דעת הרב? האם מסעדות אלו סומכים על ביטולים וכד’ כדי לתת כשרות. או שבאמת בודקים כל אצה ואצה. או שמא נשתנה המציאות מאז מה שהרב כתב בספר לגבי אצות נורי, וכיום האצות בחזקת נקיות.

לצערי הרב, אין כל אפשרות לסמוך, אלא רק להשתמש בהיתר כאשר עברו יב חודש
גם האצות המשווקות עם כשרות בד”ץ… נבדק במכון כמה פעמים ונמצא נגוע.

יש כמה כשרויות בארץ ישראל ששלחו משגיחים למעבדת המכון ללמוד את שיטת בדיקת האצות, והם אכן בודקים בעסק שהם אחראים כל אצה, וזה אפשרי בקלות, אם לומדים הטכניקה.

רצוי לשוחח עם משגיח בכל מקום. אם תשובתו שאצלו הכל מצוין כי הוא קונה בהכשר בד”ץ פלוני, ידע שאי אפשר לסמוך לצערינו.  אם אומר שבודק ומתאר הבדיקה וכו’, יש על מי לסמוך.

צריך לדעת שבלי ללמוד הטכניקה, המשגיח יכול לבדוק שנים ולא ימצא כלום. מאידך כשלמד הוא יכול במהירות לבצע את הבדיקה.