לוגו בית המעשר
|

דגים

י"ח שבט התש"פ | 13/02/2020

תודה רבה על מה שכתבתם.
ברצוני לדעת בטבלת הדגים מצויין רק דגים המיובאים
– מה לגבי דגים מהארץ האם כולם נקיים – ואם לא, מה כן ?
בנוסף נדמה לי ששמעתי ממכם על הכשר של רובין שכן מקפיד בעניין האינסאקיס – האם הדבר נכון להיום ?
כמו’כ העדה החרדית טענו בעבר שמקפידים חוץ מעל הערינג –
האם הדבר נכון להיום עכ’פ ?
ומה בדבר שאר ההכשרים ?
לפעמים לא ניתן ליכתב, אם כן רק אם יש אפילו אחד מההכשרים שמקפיד בכך – אנא ציינו לנו אותו.
תודה רבה.

דגים מהארץ יש שמקורם מן הים, ויש שמקורם מבריכות.

באותם שמן הים עיקר הבעיה במעי הדגים ובדפנות הבטן, ובחלל הפה.

ובאותם שמקורם מבריכות אלו טפילים חיצוניים או שחודרים לדג במקצת או רק על עור הדג.

עד”ח אכן משתדלת ביותר להוציא ההרינג

שארית ישראל כנז’

וכמובן בכשרות שלנו.

ניתן למצוא היום בכל סניפי יינות ביתן, יוחננוף ויקטורי, ועוד שזה מאות סניפים בכל הארץ במחלקה של הדגים הטריים, דגים ללא חשש תולעים ואפשר לאכול לכתחילה.

בסלמון הטרי, יש לשטוף היטב את העור, ובדרך כלל במחלקה מנקים היטב

בהצלחה