לוגו בית המעשר
|

אורגנו תבלין

כ' תשרי התשפ"א | 08/10/2020

שלום,
רציתי לדעת לגבי התבלין הנפוץ ששמים בפיצה -אורגנו, האם התבלין נגוע בחרקים (מדובר ככל הנראה על אורגנו מיובש), ומה ניתן לעשות כשקונים פיצה מפיצריה בכשרות רגילה או מהדרין (לא בד”ץ) והתבלין כבר נאפה עם הפיצה, ולא ידוע אם הוא נבדק לפני שהשתמשו בו, או כמה זמן הוא היה מאוחסן שם ובאיזה תנאים וכו’, האם ראוי להימנע מלאכול פיצה כזאת בגלל החששות הנ”ל? (כמובן שמדובר רק על מקרה כזה שכבר לא ניתן לבדוק את התבלין כיון שהשתמשו בו)
תודה רבה.

אורגנו טרי, צריך עבודת ניקוי מרובה ככל ירקות העלים.

אורגנו מיובש, אם הוא עבר ייבוש בפיקוח מיוחד, אפשר להוציא את המוצר הסופי כנקי מחרקי שדה לאחר העיבוד. מאידך עיבוד שלא נעשה בצורה נכונה, כבר מצאנו חרקים לאחר תהליך העיבוד פעמים רבות בבדיקות שעשינו.

גם מוצר שיצא נקי לאחר העיבוד, כאשר הוא לא נשמר כדבעי, תיתכן בו פגיעה של מזיקי מחסן שונים. והכל תלוי בסוגי המחסן, ובזמן השהיה.

מוצר שכבר נאפה ואין אפשרות לבודקו לאחר האפיה מחמת כמה טעמים במקרה שלפנינו אפשר לאוכלו כיון שהתבלין הוא מלמעלה ולכאורה היה ממול מקור אש, ולכן אפשר להתיר באכילה גם אם יש חשש שלא נבדק היטב לפני השימוש