לוגו בית המעשר
|

מה צורת הבדיקה לבצלים יבשים לא סגורים

כ"ט שבט התשפ"א | 11/02/2021

שלום וברכה לכבוד הרב
רציתי לדעת בעקבות מה שראיתי בספרו של הרב שבצלים יבשים לא סגורים עלולים להיות נגועים בתריפסים רציתי לשאול
א-האם יש הבדל באחוזי הנגיעות בין החורף לקיץ ובין בצלים שמיובאים מחו”ל לבצלים מהארץ
ב-כשאני מתארח אצל אנשים שלא מפרידים את הגלדים אחד אחד ושוטפים בסבון מה עלי לעשות כיון שלמיטב ידיעתי רוב הבצלים הם לא סגורים והשאלה האם אחוזי הנגיעות הם פחות מ30 אחוז- ואז יהיה אפשר להסתמך על הריב”ש המובא בספרו של הרב שמיעוט המצוי הוא קרוב למחצה
ג-אם למעשה יש אחוזי נגיעות גבוהים האם יש פיתרון מלבד להפריד את כל הגלדים ולהשרותם בסבון
אודה לרב אם יתייחס לשאלתי כיון ששאלה זו מצויה מאוד
אברהם

הגם ששיעור מיעוט המצוי לדעת הריב”ש הוא אכן בשיעור מעל 25% כפי שביארתי בספר. אולם מנהג בתי ההוראה לחוש ל 10%.

ובכל גוונא בדיעבד אכן יש לצרף כמה נתונים, ואכן כמו שכתבת יש לחלק בין המינים ובין הזמנים וכמבואר בספר שם, ועוד שברוב הבצלים רוב הגלדים סגורים, כך שתמיד בדיעבד לאחר הנקיון ההגייני הראשוני של הורדה ושטיפה, בדיעבד כשהנך מתארח ומגישים לך תבשילים שיש בהם בצל, מותר באכילה.

הנכון לבחור את הבצלים שסגורים לחלוטין, ואז הורדה של עלים חיצוניים ושטיפה חיצונית וזה מספיק.