לוגו בית המעשר
|

המעבדה לבדיקת נגיעות במזון

המעבדה שע"י המכון, פעילה כבר שנים רבות וצברה מומחיות בכל הקשור לחרקים במזון מן הצומח. מזון מן החי. זיהוי של מינים שונים בעולם הצומח בכל הקשור לכשרות לכל ימות השנה ולפסח.
עובדי המעבדה הם ותיקים ובקיאים מאד בתחומם. כאשר על כל המלאכה מנצח המנהל הותיק והמסור הרב נחמיה חדד שבקיאותו הרבה ידועה ומפורסמת.
מעבר לבדיקות בשטח המעבדה, מקיימים בדיקות שוטפות בשטחי הגידול של הירקות, ירקות עלים, בריכות הדגים וכו'. המעבדה אף מעניקה שירותי מעבדה ניידת לבקשת מפעלי מזון, ועדי כשרות ורבנויות שונות, לבדיקה במקום הייצור, ונתינת פתרונות לשיפור התוצאות.
בנוסף צוות מהמעבדה התמחה שהקמת מיכשורים שונים לבדיקת חרקים, מכונות שטיפה מיוחדות להסרת החרקים. פיתוח חומרים ושיטות מיוחדות וייחודיות להסרת החרקים ממוצרי המזון. השיטות פותחו בשיתוף מומחים ותעשייה בארץ ובעיקר בחוץ לארץ.
המעבדה אף פיתחה שיטות מיוחדות לבדיקות והסרת חרקים, גם בתנאים ובמוצרים בעייתים מאד כגון בקמח מלא שלא ניתן כמעט לניפוי כמות שהוא בתעשייה ובבית הפרטי. הסרת סוסנים וסרטנים מאצות ים. פיתוח שיטות לגידול פטריות ללא זחלי זבוב, פיתוח שיטות להסרת החרקים מעלי הגפן. אריזות דוחות חרקים ועוד מחקרים רבים שהגיעו ב"ה ליישום בשטח בפועל.
צוות המעבדה כולל בתוכו שירותים לחברות שונות על סוגי הטיפולים והריסוסים השונים המלצות מיוחדות שהתקבלו מנסיון של מעל עשור שנים בתחום.
צוות המעבדה מלווה רבים ממפעלי התעשייה בארץ ובעולם המשווקים חומרי גלם שמקורם מן הצומח בפיתוח ויישום של השיטות השונות כיצד להסיר את החרקים ולשווק את המזון ללא חרקים.
המעבדה ועובדיה, קנתה את שמה הטוב והמיוחד בבקיאותה, דיוק תוצאותיה, אדיבותה ומהירות תגובתה, כבר מזה שנים רבות אצל רבים מהנזקקים לשירותי המעבדה.