לוגו בית המעשר
|

רוקולה

כ"א כסלו התשפ"א | 07/12/2020

רוקולה – חרקים, נגיעות ואופן הבדיקה והשימוש

 

עלי הרוקולה משמשים לתוספת עלים לסלט של עלים ירוקים (נפוץ יותר גידולם בגודל זעיר יותר ומשמשים כאחד המרכיבים של “עלי בייבי – ראה בערכם) העלים נגועים בחרקים שונים, כגון זחלים של עשים שונים, זחלים של זבוב המנהרות, כנימות עלה, תריפסים אקריות, עכבישים ועוד.

 

עלי הרוקולה

עלי הרוקולה

 

אופן הבדיקה והשימוש:

יש להפריד את העלים, לקחת כמות מועטה של עלים ולהשרותם במים עם חומר השריה למשך כ-5 דקות, לשפשף כל עלה על כל שטחו בשני צידי העלה באמצעות ספוג (להקפיד במיוחד לנקות בכל הקפלים) וכיו”ב,

לאחר מיכן לשטוף היטב תחת ברז מים. לאחר ניעור המים, להתבונן על כל עלה משיני צידיו ממול מקור אור שלא נותרו חרקים, ושאין פיתולי מנהרות שנוצרו מרימת זבוב המנהרות.

(במידה ונמצאו מנהרות יש להסיר את כל מקום הנגיעות שבעלים).

 

כנימות עלה על עלי רוקולה למטה מימין - בהגדלה

כנימות עלה על העלים למטה מימין – בהגדלה

 

עלי רוקולה מגידול מיוחד

במידה והגידול נעשה תחת פיקוח מומחה בגידולים אלו, העלים בחזקת נקיים.אולם אינם נקיים בוודאות.

ולכן יש להשרות את העלים בחומר השריה, ולשוטפם היטב תחת זרם מים חזק.