לוגו בית המעשר
|

לבבות דקל

כ"ב חשון התשפ"א | 09/11/2020

לבבות דקל – נגיעות ואופן השימוש והבדיקה

לבבות דקל – מקורם:

לבבות דקל

לב הדקל “פופוניה” שממנו מפיקים את לבבות הדקל

מאכל זה הוא כמשמעו לב של דקל מזנים מסוימים שמגדלים אותו עבור תעשייה זו.

כיום בעיקר לוקחים לבבות דקל  “פופוניה” הנפוץ מאד כיום באזורים הטרופיים ממרכז אמריקה עד יער האמזונס.

כל עץ כזה מניב בשנה בערך 15 ייחורים. אורך כל לב הוא בערך כ -40 ס”מ.

 

אופן הבדיקה והשימוש:

 

הגם שעל הקליפה החיצונית המכסה את פנים “לב” הדקל צמודים חרקים שונים.

מכל מקום אופן האכילה הוא רק לאחר הקילוף ומה שנותר הוא הלב הפנימי והוא בחזקת נקי מחרקים.