לוגו בית המעשר
|

שעועית טרייה בתרמילים

כ"א כסלו התשפ"א | 07/12/2020

שעועית טרייה בתרמילים נגיעות, חרקים ואופן הבדיקה והשימוש

 

שעועית טרייה בתרמילים [בכל הצבעים שהיא משווקת, ומצוי יותר בשעועית הצהובה], לעיתים נגועה בזחלים של עשים שונים [כמו פרודניה ולאפיגמה], הזחלים מכרסמים בתרמיל ולעיתים קרובות גם חודרים פנימה.

מקום החדירה ניכר לעין בדרך כלל.

 

סימני נבירה של זחל עש על השעועית בעודה מחוברת לצמח

סימני נבירה של זחל עש על השעועית בעודה מחוברת לצמח

 

אופן הבדיקה והשימוש

יש לשטוף היטב את התרמילים תחת זרם מים חזק [כיון שלעיתים נתפסים חרקים קטנים בצד החיצוני של התרמיל].

להתבונן ויזואלית שאין סימני חדירה. במידה ונמצאו חורים יש לחטט אחריהם לראות שלא חדרו פנימה ונותרו שם.

 

הזחל באמצע אכילתו את פנים גרגר השעועית

הזחל באמצע אכילתו את פנים גרגר השעועית

 

פעמים שיש כתמים שחורים שהם פגם טבעי בגידול ולא סימני חדירה של הזחלים.

אולם פעמים כתמים אלו הם סימני חדירה של חרקים, ואין עדיין חור יציאה כיון שהזחל נותר בפנים.

 

זחל וסימני גללים בתוך תרמיל השעועית

זחל וסימני גללים בתוך תרמיל השעועית

 

ולכן יש להתבונן בכל כתם ולפתוח את התרמיל ולראות אם אין זחלים בפנים.

 

זחלים שיצאו מתוך התרמיל לאחר פתיחתו. מימין למעלה – בהגדלה

זחלים שיצאו מתוך התרמיל לאחר פתיחתו. מימין למעלה – בהגדלה

 

שעועית בתרמילים קפואה:

 

תרמילים שלימים ירוקים מוקפאים, בתהליך עיבודם הם עוברים שטיפה טובה ומיון. ויש סוגי תוצרת ממפעלים שונים שנמצאה נקיה לחלוטין.

אמנם אין בידי נתונים על המצב הכללי, והרוצה לחשוש יבדוק חזותית את התרמילים לפני השימוש בהם, לראות שאין סימני נבירה וכרסום.

 

שעועית קפואה

שעועית קפואה

תרמילים שלימים של שעועית צהובה קפואים, הגם שבתהליך עיבודם הם עוברים שטיפה טובה ומיון.

מכל מקום נגיעותם גבוהה יותר מן הירוקים וחייב להתבונן ויזואלית כמבואר לעיל בתוצרת טרייה.

[אא”כ יש כשרות מוסמכת על התוצרת, וכתוב שם במפורש שהתוצרת נקייה או נבדקה מחשש חרקים].

 

שעועית יבשה – ראה בערך “שעועית“.