לוגו בית המעשר
|

קקאו

כ' אדר ב' התשע"ט | 27/03/2019
אבקת קקאו מיוצרת מפולי עץ הקקאו לאחר ייבושם בארצות הגידול. במפעל הייצור, פולי הקקאו נשטפים ועוברים קלייה. לאחר הקלייה מסירים את הקליפה עם הנבט וטוחנים או במטחנת אבנים או בשיטות אחרות.
לאחר הטחינה מתקבל כעין משחה, ולאחר הפרדת השמנים [שמהם מייצרים את חמאת הקקאו] מתקבלת האבקה שטעמה מריר. את השוקולד המתוק מייצרים באמצעות ערבוב  תוספים נוספים.
אבקת קקאו המאוחסנת באופן לקוי, או מאוחסנת לתקופה ארוכה, עלולה לקבל נגיעות של מזיקי מחסן, בוגרים או זחלים, היוצרים כעין גבישים, שהם גרגירי אבקה מאוגדים כגוש, באמצעות קורים הנטווים על ידי הזחלים.
   
אופן הבדיקה והשימוש:
אבקת קקאו באריזות אטומות – האבקה המשווקת כיום לצרכן, היא בדרך כלל בחזקת נקיה, ואין צורך לבודקה. אולם באחסון ממושך או מוצר שאוחסן בתנאים לקויים, רצוי לבדוק קודם השימוש. ניתן לנפות את האבקה בנפה ביתית ולראות שלא נותרו בנפה גרגירי אבקה דבוקים או שאר סימני חרקים. או לחילופין ניתן לשפוך את האבקה על שולחן אור או משטח בצבע כתום, ולראות בזמן השפיכה שהזרימה אחידה, ולאחר פיזור האבקה, לוודא שהכל אחיד וזורם וללא סימני חרקים.
אבקת שוקו / קקאו בתוספת סוכר – בחזקת נקי [באחסון לקוי, או שנארז באריזה לא הרמטית, יש לבדוק כנזכר לעיל].