פיטנגו
י"ט אדר ב' התשע"ט | 26/03/2019
פיטנגו – סקירה, נגיעות בחרקים ואופן הבדיקה והשימוש
פרי הפיטנגו גדל לרוב בארץ ישראל כגדר חיה סביב חצרות, וכיוצא בזה .
אולם כמובן שיש גם מטעים מסחריים של פרי זה. במטעים המסחריים המטופלים היטב הפרי הוא בחזקת נקי.
אולם הפירות הגדלים בחצרות הבתים לעיתים קרובות נגועים ברימת זבוב הפירות.
אופן הבדיקה והשימוש:
במידה והפירות הם ממטע לא מטופל, יש לקלף את הפרי ולאחר הקילוף קל יותר לזהות סימני חדירה או עקיצה של הזבוב,
ולהתבונן חזותית על כל שטח הפרי, במידה והכל בריא לחלוטין ואין רכות יתירה, ואין סימני עקיצה או נבירה ניתן לאכול את הפרי.
במידה ויש חשש כלשהו מחמת רכות או מחמת סימני חדירה לתוך בשר הפרי,
יש לפרוס את הפרי לפרוסות ולבדוק בכל פרוסה אם ישנם זחלים.
(ניתן גם לכתחילה לחתוך לפרוסות ללא הסרת הקליפה, ולבדוק היטב כל פרוסת פרי).