לוגו בית המעשר
|

פרי פיג‘ויה חצוי

פיג‘ויה

י"ט אדר ב' התשע"ט | 26/03/2019

פיג‘ויה – סקירה ונגיעות בחרקים ואופן הבדיקה והשימוש

פרי הפיג’ויה גם במטעים יחסית מטופלים עלול לעיתים להיות נגוע. ובעיקר על ידי זחל זבוב הפירות.

זבוב הפירות עוקץ בפרי לקראת הבשלתו. פרי הפיג’ויה נאסף מהרצפה ולא מן העץ,

כיון שהפרי איננו נקטף אלא לאחר הבשלתו המלאה, והפרי לאחר הבשלתו נופל על הרצפה.

כיון שכך פרי זה רגיש מאד לפגיעת הזבוב. במטעים שאינם מטופלים וכגון הגדל בחצרות הבתים, פגיעת הזבוב גדולה מאד.

כבכל פגיעות הזבוב בפירות לאחר העקיצה שאינה ניכרת כל כך על קליפת הפרי והטלת הביצה לתוככי הפרי מתפתח הזחל הלבן ויוצר מחילות בתוך הפרי, גודלו של הזחל עד 1 סנטי מטר. ובתחילת הוא זעיר מאד. האזור הנגוע הופך להיות רך יותר.

 

פרי הפיג'ויה בעודו מחובר לעץ

פרי הפיג’ויה בעודו מחובר לעץ

 

פרי פיג‘ויה חצוי

פרי פיג‘ויה חצוי

אופן הבדיקה והשימוש:

עדיף לקלף את קליפת הפרי משום שלאחר הקילוף קל יותר לזהות סימני חדירה או עקיצה של הזבוב,

ולכן יש לקלף את הקליפה מהפרי, ולהתבונן חזותית על כל שטח הפרי,

במידה והכל בריא לחלוטין ואין רכות יתירה, ואין סימני עקיצה או נבירה ניתן לאכול את הפרי.

במידה ויש חשש כלשהו מחמת רכות או מחמת סימני חדירה לתוך בשר הפרי,

יש לפרוס את הפרי לפרוסות ולבדוק בכל פרוסה אם ישנם זחלים.

(ניתן גם לכתחילה לחתוך לפרוסות ללא הסרת הקליפה, ולבדוק היטב כל פרוסת פרי).