לוגו בית המעשר
|

עולש / אנדיב

כ"ט חשון התשפ"א | 16/11/2020

עולש / אנדיב – חרקים, נגיעות ואופן הבדיקה והשימוש

 

עולש הוא הקרוי בפי חכמנו זיכרונם לברכה  “עולשין” הכשר לאכילת המרור, ועד היום יהודי צרפת לוקחים מין זה למרור.

העולש גדל על גבי תבניות המונחות על גבי קומות גידול בתוך חדרי גידול אטומים לאוויר העולם, כאשר המגדלים שולטים על הטמפ’ של הגידול בתוך חדרי הגידול.

למרות אטימות זו מצאנו חרקים בעולש כגון עכבישים, כנימות עלה, וזחלים שונים.

[תוצאות אלו מצאתי גם בתוצרת הגדלה בארץ וגם בתוצרת שיובאה מצרפת].

 

 

עולש מגידול מקומי בארץ

העולש מגידול מקומי בארץ

עולש – אופן הבדיקה והשימוש:

יש להפריד את העלים, להשרות כמות מועטה של עלים במים עם חומר השריה למשך כ-5 דקות, לשפשף כל עלה על כל שטחו בשני צדדי העלה באמצעות ספוג רך וכיוצא בזה, לאחר מיכן לשטוף היטב תחת ברז מים.

לאחר ניעור המים, להתבונן על כל עלה משיני צדיו ממול מקור אור שלא נותרו חרקים.