לוגו בית המעשר
|

חבוש

י"ט אדר ב' התשע"ט | 26/03/2019

חבוש – נגיעות בחרקים ואופן הבדיקה

פרי החבוש גם במטעים יחסית מטופלים עלול להיות נגוע.

ובעיקר ע”י זחל עש התפוח, ולעיתים נדירות יותר ע”י זחל זבוב הפירות.

(עקיצות רבות של נקבת זבוב הפירות נותרות עקרות ולא פוריות עקב הפרי הקשה שאינו נוח להם).
זחלים של עש התפוח מותירים אחריהם סימנים ברורים של גללים, והאזור הנגוע משנה צבעו לצבע כהה.
מקום החדירה לפעמים הוא בצדי הפרי וניתן להבחנה בקלות,
אולם לפעמים החדירה היא מקצות הפרי העליון או התחתון ואינה ניכרת כל כך לעין.
עקיצות על החבוש – מבט מבחוץ עם הקליפה

עקיצות על החבוש – מבט מבחוץ עם הקליפה

 

עקיצות על החבוש – מבט על המיקום ללא הקליפה

עקיצות על החבוש – מבט על המיקום ללא הקליפה

 

מחילות בתוך הפרי שנוצרו על ידי הזחל

מחילות בתוך הפרי שנוצרו על ידי הזחל

 

אופן הבדיקה והשימוש:

לאחר הקילוף קל יותר לזהות סימני חדירה או עקיצה של הזבוב, ולכן יש לקלף את הקליפה מהפרי

(כדי להקל על הקילוף, ניתן לעשות זאת לאחר בישול קצר במים של הפרי,

ואזי הוא מתרכך והפרי מתקלף בקלות),

ולהתבונן חזותית על כל שטח הפרי, במידה והכל בריא לחלוטין ואין רכות יתירה, ניתן לאכול את הפרי.

במידה ויש חשש כלשהו מחמת רכות או מחמת סימני חדירה לתוך בשר הפרי,

יש לפרוס את הפרי לפרוסות ולבדוק בכל פרוסה אם ישנם זחלים.

(ניתן גם לכתחילה לחתוך את החבוש לחצי ללא הסרת הקליפה,

ולבדוק שאין סימני כרסום או מחילות בבשר הפרי).