חבוש
י"ט אדר ב' התשע"ט | 26/03/2019
חבוש – נגיעות בחרקים ואופן הבדיקה
פרי החבוש גם במטעים יחסית מטופלים עלול להיות נגוע.
ובעיקר ע”י זחל עש התפוח, ולעיתים נדירות יותר ע”י זחל זבוב הפירות.
אופן הבדיקה והשימוש:
לאחר הקילוף קל יותר לזהות סימני חדירה או עקיצה של הזבוב, ולכן יש לקלף את הקליפה מהפרי
(כדי להקל על הקילוף, ניתן לעשות זאת לאחר בישול קצר במים של הפרי,
ואזי הוא מתרכך והפרי מתקלף בקלות),
ולהתבונן חזותית על כל שטח הפרי, במידה והכל בריא לחלוטין ואין רכות יתירה, ניתן לאכול את הפרי.
במידה ויש חשש כלשהו מחמת רכות או מחמת סימני חדירה לתוך בשר הפרי,
יש לפרוס את הפרי לפרוסות ולבדוק בכל פרוסה אם ישנם זחלים.
(ניתן גם לכתחילה לחתוך את החבוש לחצי ללא הסרת הקליפה,
ולבדוק שאין סימני כרסום או מחילות בבשר הפרי).