לוגו בית המעשר
|

רימות הזבוב על הגבינה

זבוב הגבינה

א' סיון התשע"ט | 04/06/2019

סקירה מורחבת על רימות הגבינה

קיימים סוגי גבינות שיש בהם רימות של זבוב זה, מקורם של הרימות מביצים המוטלים על הגבינה של “זבוב הגבינה” (Piophila Casei).

זבוב הגבינה

זבוב הגבינה

תופעה זו ידועה ומפורסמת בעיקר בסרדיניה שבאיטליה, ובסוג גבינה מיוחד במינו הנקרא: Casu Marzu.

את הגבינה לאחר הכנתה משאירים בחוץ, ומסירים מעט מהמעטפת החיצונית, נקבת זבוב הגבינה שנמשכת לשם, מטילה עד 500 ביצים בבת אחת, הביצים בוקעות, והרימות שיוצאות מהביצים מתחילות לאכול את הגבינה, והחומצה היוצאת ממערכת העיכול של אותן רימות, מפרקת את השומנים שבגבינה והופכת את המירקם שלה לגבינה רכה מאד.

צבע הרימות הוא לבן שקוף ואורכו כמה מ”מ (יכול להגיע עד 8 מ”מ).

רימות אלו כל העת יוצאות ונכנסות מהגבינה החוצה ופנימה, עד שמסיימות את תפקידן.

 

רימות הזבוב על הגבינה

רימות על הגבינה 

בעת אכילת הגבינה, יש כאלו המוציאים את הרימות ואוכלים את הגבינה ללא הרימות, ויש שאינם מפרידים ואוכלים את הגבינה יחד עם התולעים. בערך גבינה.

ראה עוד בספר תולעת שני בכרך ד בפרק ד, על דין תולעים אלו שבגבינה.