זבוב הגבינה
א' סיון התשע"ט | 04/06/2019
סקירה מורחבת על רימות הגבינה
קיימים סוגי גבינות שיש בהם רימות של זבוב זה, מקורם של הרימות מביצים המוטלים על הגבינה של “זבוב הגבינה” (Piophila Casei).
תופעה זו ידועה ומפורסמת בעיקר בסרדיניה שבאיטליה, ובסוג גבינה מיוחד במינו הנקרא: Casu Marzu.
את הגבינה לאחר הכנתה משאירים בחוץ, ומסירים מעט מהמעטפת החיצונית, נקבת זבוב הגבינה שנמשכת לשם, מטילה עד 500 ביצים בבת אחת, הביצים בוקעות, והרימות שיוצאות מהביצים מתחילות לאכול את הגבינה, והחומצה היוצאת ממערכת העיכול של אותן רימות, מפרקת את השומנים שבגבינה והופכת את המירקם שלה לגבינה רכה מאד.
צבע הרימות הוא לבן שקוף ואורכו כמה מ”מ (יכול להגיע עד 8 מ”מ).
רימות אלו כל העת יוצאות ונכנסות מהגבינה החוצה ופנימה, עד שמסיימות את תפקידן.
רימות על הגבינה
בעת אכילת הגבינה, יש כאלו המוציאים את הרימות ואוכלים את הגבינה ללא הרימות, ויש שאינם מפרידים ואוכלים את הגבינה יחד עם התולעים. בערך גבינה.
ראה עוד בספר תולעת שני בכרך ד בפרק ד, על דין תולעים אלו שבגבינה.