לוגו בית המעשר
|

זחל חיפושית הטבק בהיביסקוס מיובש

היביסקוס

ל' ניסן התשע"ט | 05/05/2019

היביסקוס – סקירה ואופן הבדיקה והשימוש

היביסקוס הוא שיח רב שנתי המתנשא לגובה, וכמעט כל חלקי הפרח משתמשים בתעשיית המאכלים והמשקאות, כאשר עם גביעי הפרח טריים או מיובשים משתמשים לתיבולים בסלט, או כתוספת לתה.

או לחליטה במים רותחים, כאשר שתייה באופן זו מומלצת ע”י מומחים להורדה בלחץ דם.

כמו כן יש המבשלים את העלים ומוסיפים אותם לתבשילים, או עוגות וכיו”ב.

את הזרעים טוחנים ומשתמשים בהם כתחליף לקפה.

בעלים הטריים יש ריבוי של חרקי שדה, ובעיקר תריפסים, פסוקאי שדה ועוד.

בעלים המיובשים, באם האחסון היה לקוי, בנוסף לחרקי שדה באם היו שם מלכתחילה,

קיימים חרקי מחסן רבים, כגון חיפושית הטבק ועוד, בוגרים או זחלים.

 

חיפושית הטבק בהיביסקוס מיובש

חיפושית הטבק בהיביסקוס מיובש

זחל חיפושית הטבק בהיביסקוס מיובש

זחל חיפושית הטבק בהיביסקוס מיובש

חרקי המחסן בהגדלה ניתן להבחין גם בפסוקאי מחסן

חרקי המחסן בהגדלה ניתן להבחין גם בפסוקאי מחסן

 

חרקי שדה שנותרו בהיבסקוס מיובש, הופרדו לאחר שטיפה במים חמים וסינון

חרקי שדה שנותרו בהיבסקוס מיובש, הופרדו לאחר שטיפה במים חמים וסינון

היביסקוס – אופן הבדיקה והשימוש:

פרחים טריים 

יש להפריד את העלים ולהשרות אותם במים עם חומר ניקוי (כגון “סטרילי טבע“) למשך כ – 3 דקות, ובאמצעות ספוג לשפשף כל עלה משני צדדיו. 

פרחים מיובשים

 באם תהליך הייבוש, היה תחת פיקוח כשרותי הבקי בענייני חרקים,
והמוצר אושר כנקי מחשש חרקי שדה, אופן הבדיקה מחשש לחרקי מחסן
ניתן לבחור באחת משתי האפשרויות הבאות:

אפשרות א: 

לפזר את הפרחים המיובשים, על משטח בצבע כתום, ולהתבונן שאין חרקים בוגרים או זחלים או אחד מסימני החרקים. כיון שבפרחים המיובשים מקומות מסתור, הבדיקה צריכה להיעשות בזהירות מרובה, או להשתמש באפשרות הבאה שהיא עדיפה.

אפשרות ב:

 לצורך חליטה, ניתן לחלוט במים רותחים לפי הצורך ולהעביר לכוס השתייה באמצעות מסננת צפופה (כגון בד צפוף כעין חיתול של תינוק).
באם תהליך הייבוש, נעשה ללא פיקוח על חרקי שדה, כיון שלפרח זה מקומות מסתור רבים, יש לחוש כי נשארו חרקי שדה במוצר, ואופן השימוש הוא רק באמצעות חליטה, וכמבואר באפשרות השנייה לעיל.
היביסקוס המשווק בתוך שקיות “תה צמחים” – ניתן להשתמש בהם כמות שהם.
תחליף קפה מזרעי היביסקוס – ראה לקמן בערך “קפה“.