לוגו בית המעשר
|

גרעיני דלעת – גרעינים לבנים

י"ט אדר ב' התשע"ט | 26/03/2019

גרעיני דלעת – סקירה מורחבת

גרעיני דלעת, מקורם כמובן מירק הדלעת, ולמרות שבארצות רבות ירק זה גדל למאכל,

בארצות מסוימות הוא גדל רק לזרעים, לשימוש באוכל, או כתוספים,
או במקומות מסוימים לעשיית שמן מהגרעיני האלו (בעיקר באחד המחוזות באוסטריה).
המדינות העיקריות שמייצאות את הגרעינים האלו הם סין, אוקראינה, רוסיה ועוד.
בזמן הגידול אין כל נגיעות בשטח הגידול, הפוגע בגרעינים.
גם בזמן שהגרעינים  מאוחסנים, לא נמצאה בהם נגיעות של מזיקי מחסן
(נכון לזמן כתיבת הדברים. חשוב לציין כי הגרעיני האלו משמשים בעולם הרפואה ובפרט הסיני,
נגד תולעים במעיים, ויתכן שיש לזה קשר לכך שהם אינם מועדים להינזק על ידי מזיקי מחסן שונים).

אופן הבדיקה והשימוש:

גרעיני דלעת כאמור הם בחזקת נקיים, ואין חובה לבדקם.

גרעיני דלעת קלופים

גרעינים שאוחסנו בתנאים לא נאותים עלולים לקבל נגיעות של מזיקי מחסן שונים.
באם נתגלה חשש כזה, יש לבדוק חזותית בין הגרעינים הקלופים האם יש חרקים או סימני נגיעות בחרקים,
ובאם נמצאה נגיעות עדיף להימנע ולא להשתמש בגרעינים אלו.

שמן דלעת

בטבעו של שמן הדלעת להתעפש מהר ולקבל עובש ולכן יש לשומרו בכלי אטום היטב.