לוגו בית המעשר
|

גרנולה

י"ז אדר ב' התשע"ט | 24/03/2019
גרנולה היא תערובת של דגנים, המבוססת על פתיתי שיבולת שועל קלויים [בדרך כלל],
לתערובת זו מוסיפים פירות יבשים מסוגים שונים כגון צימוקים, בננה מיובשת ועוד.
רוב ככל המרכיבים שבתערובת רגישים מאד לחרקי ומזיקי מחסן, וראה בפירוט כל אחד בערכו.
גם כאשר כל המרכיבים עברו בדיקה ואושרו לתערובת, באחסון לא נכון, הם עלולים להיפגע על ידי מזיקי מחסן.

אופן הבדיקה והשימוש בגרנולה:

ברכישה של הגרנולה, יש לוודא ככל האפשר שהמוצר טרי, תוך שימת לב שתאריך תפוגת המוצר רחוק ככל האפשר. בנוסף, יש להקפיד על כך שחותם הכשרות הוא של ועד כשרות המקפיד ומפקח גם על עניני חרקים.
עדיפות מוחלטת למוצר המשווק באריזות הרמטיות ולא בשקיות ניילון.
יש לבצע בדיקת מדגם מהתוצרת,
כלומר, ליטול חופן ולהפריד ככל האפשר את המינים השונים שבגרנולה,
ולבצע בדיקה חזותית של המוצר על גבי משטח בצבע כתום,
ולבדוק שאין חרקים, זחלים, סימני כירסום [כגון פירורים או קורים וכיו”ב].
במידה ונמצאה נגיעות, מכיון שהבדיקה קשה ומורכבת עדיף שלא להשתמש במוצר נגוע זה.