לוגו בית המעשר
|

בננה מוצריה

כ"א אדר ב' התשע"ט | 28/03/2019

בננה מיובשת

מוצר זה נמכר בצורות שונות. הבננה מיובשת כיום בעיקר בצורה מכאנית באמצעות אויר יבש, אם כי יש עדיין ייצורים שמקורם מייבוש בשמש.

בננה מיובשת אופן הבדיקה והשימוש:

הבננות המיובשות בשמש, נגיעותן גבוהה יותר, עקב הייבוש בשמש כשהמוצר פתוח למזיקים ועשים מעופפים, ויש לבודקן היטב קודם השימוש בבדיקה ויזואלית שאין סימני חרקים, קורים, פירורים וכיו”ב, וכמו כן שאין חרקים בוגרים של מזיקי מחסן, או אחד מזחלי העש למיניהם.
במידה ונמצאה נגיעות יש להימנע מלהשתמש במוצר.
בבננות המיובשות באויר חם, החשש לנגיעות הוא בהמשך התהליך, ובעיקר באחסון קודם האריזה, על כן יש להעדיף לרכוש מוצר זה באריזת וואקום, שאז הוא בחזקת נקי.
בשאר סוגי האריזות, יש להתבונן היטב, כמפורט לעיל.

בננה צ’יפס

מוצר זה מקורו במזרח. את הבננה פורסים לפרוסות, ומטגנים בשמן צמחי, ויש האופים בתנור.
לעיתים מוסיפים תבלינים או טובלים את פרוסות הבננה בדבש וכיו”ב, קודם עיבודם.
בננה צ'יפס שאוחסנה בתנאים לקויים, ניתן להבחין בחיפושית בוגר וזחל

בננה צ’יפס שאוחסנה בתנאים לקויים, ניתן להבחין בחיפושית בוגר וזחל

 

אופן הבדיקה והשימוש:

המוצר מיד לאחר עיבודו בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה.
ולאחר עיבודו אם הוא נארז באריזות אטומות, הוא עדיין בדרך כלל בחזקת נקי, אמנם לעיתים קרובות המוצר מאוחסן בשקים גדולים עד לאריזתו הסופית, ובמידה ומאוחסן יחד עם מוצרים יבשים אחרים הוא עלול לקבל נגיעות של מזיקי מחסן.
ועל כן באם יש חשש שכזה, יש לבדוק שאין על המוצר קורים, פירורים מאכילת החרקים או סימני נבירות.

בננה קפואה

מוצר זה משווק כפרוסות בננה קפואות.

אופן הבדיקה והשימוש:

המוצר בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה.
בננה טרייה – ראה בכרך ג בערך “בננה“.
עלי בננה – ראה בכרך ג בערך “בננה“.