לוגו בית המעשר
|

אבקת שום

כ' אדר ב' התשע"ט | 27/03/2019

אבקת שום

אבקת שום מיוצרת באמצעות חיתוך השום לפרוסות, או כתישתו, ולאחר מכן ייבוש וטחינה לאבקה. כשהמוצר טרי הוא בחזקת נקי. לעומת זאת באחסון ממושך הוא עלול להינזק באחד ממזיקי המחסן, או בזחלים של עשי המחסן (ראה לעיל במבוא לספר).

אופן הבדיקה והשימוש:

ראוי לרכוש באריזות עמידות לחרקי מחסן, ובזמן הרכישה להתבונן היטב ולוודא שהאבקה אוורירית ונעה מצד לצד ללא קורים המהווים סימן להימצאות חרקים. כמו כן רצוי לפזר מעט מן האבקה על מגש או צלחת לבנים ולבדוק שאין קורים, גבישים וחרקים. במידה והתוצרת עם תאריך תפוגה קרוב, אף אם היא מאיכות טובה ומוכרת, חובה לבדוק ויזואלית את כל האבקה על גבי מגש או צלחת שאין בתוצרת גבישים או קורים, שהם כאמור סימן להימצאות חרקים. לחילופין, יש לסנן במסננת המיועדת לפיזור אבקת סוכר ולהתבונן שלא נותרו גבישים או חרקים במסננת לאחר הסינון. לאחר שהאבקה נמצאה נקיה, רצוי לשמור אותה באריזתה, בהקפאה. וראה עוד לקמן בערך “תבלינים“.