נגיעות בחרקים ואופן הבדיקה והשימוש באגוז מקדמיה
אגוז מקדמיה מקורו מ
אוסטרליה, אולם כיום עיקר שיווקו הוא מהוואי, האגוז הוא עגול וצבעו חום-זהוב.
קליפת האגוז קשה מאד לפיצוח. והוא משווק בארץ ישראל בעיקר כשהוא קלוף.
עד אחסונו האגוז בחזקת נקי מחרקים ואינו חייב בדיקה.
אולם במשך האחסון כשהתוצרת עוברת מחסנים ואוניות שהם מוקדים קשים של חרקים.
תתכן נגיעות של
זחלי עש וחרקי מחסן, המותירים סימנים על הימצאותם בפרי, של פירורים, קורים, אבקה ועוד.
אגוז מקדמיה במחובר לעץ. בתמונה למטה, האגוז לאחר הוצאתו מהקליפה.
אופן הבדיקה והשימוש:
יש להתבונן בין האגוזים ועל האגוזים אם יש את הסימנים הנזכרים או סימני כרסום. במידה ונמצאה נגיעות יש צורך לבדוק היטב את האגוזים, ורצוי גם לפתוח מדגמית את האגוזים לראות שאין זחלים בפנים. במידה ואין סימנים מחשידים כלל ואין סימני כרסום, האגוזים מותרים באכילה.