לוגו בית המעשר
|

אבקת חרובים

כ' אדר ב' התשע"ט | 27/03/2019
אבקת חרובים מיוצרת מחרובים ומשווקת ללא תוספות, התהליך כולל בדרך כלל קלייה או הרתחה, ייבוש וטחינה לאבקה, סינון ואריזה. [אופן התהליך אינו שווה בכל המקומות].
באופן רגיל, עם תום העיבוד והאריזה המוצר בחזקת נקי. אולם באחסון ממושך האבקה עלולה להיות נגועה באחד ממזיקי המחסן, כולל זחלי עש כגון עש החרוב [ראה סקירה אודותיו בערך “עש החרוב“] .
אופן הבדיקה והשימוש:
באם התוצרת נראית נקייה וללא גבישים או קורים, המוצר בחזקת נקי ואינו צריך בדיקה. באם נראים גבישים וקורים שנגרמים על ידי הזחלים, חובה לנפות את האבקה בנפה צפופה כמו בקמח [ראה בערך “קמח“].