לוגו בית המעשר
|

קפה נמס – טחון/מגורען

כ' אדר ב' התשע"ט | 27/03/2019
פולי הקפה נרכשים בקפידה גדולה, לפי מיקום ומדינה, גובה הגידול, ועוד פרמטרים רבים, שעל פיהם נקבעים האיכות והמחיר של הקפה כמוצר סופי.
פולי הקפה לאחר מיונם, עוברים את התהליך הבא: קלייה [roasting] בחום של 240 מ"צ, הוצאת הנוזל [extraction] במכונות, בחום של 190 מ"צ כשהחומר המתקבל הוא נוזל ממש, הפיכת הנוזל לנוזל סמיך כעין דבש [concentration] בתהליך של וואקום שמפריד את הנוזלים ועל ידו מתקבל חומר סמיך כעין דבש, בחום של 60 מ"צ וייבוש הנוזל והפיכתו למוצק אבקתי [spray dryer]. ייבוש הנוזל והפיכתו לאבקתי נעשה באמצעות הכנסת החומר לתעלה בגובה של כמה מטרים באופן שמצד אחד של הסילו נכנס החומר ומהצד השני מוזרם אויר חם בשיעור של 250 מ"צ. האוויר החם נוצר על ידי ברנר של גז שמוציא אש חיה ומחמם את האוויר הנכנס. החומר הנכנס מיובש יוצא כעין אבקה מהחלק התחתון.  בקפה מגורען, לאחר קבלת החומר האבקתי, עובר הקפה תהליך גיבוש, כאשר המוצר הסופי הוא גרגירים מגובשים.
      
      
 קפה נמס הוא בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה.