לוגו בית המעשר
|
[flexy_breadcrumb]

קארי

כ' אדר ב' התשע"ט | 27/03/2019
אבקת קארי מכילה תערובת של מספר תבלינים שונים, כגון כורכום, גרגירי כוסברה טחונים, כמון, פלפל שחור, פלפל חריף טחון  ועוד.
התבלין הסופי משווק באריזות שונות, חלקן אטומות יותר וחלקן פחות. באחסון לא ראוי, התבלין עלול להיות מותקף במזיקי מחסן שונים,  בוגרים, כגון חיפושית הטבק, וזחלים, המותירים קורים וגבישים. התגלמות החרקים לעיתים נעטפת בתבלין, כך שהוא נראה כחלק מגושי התבלין.
אופן הבדיקה והשימוש:
אבקת קארי – יש לפזר את האבקה על משטח בצבע כתום, ועדיף על שולחן אור, ולבדוק שיש זרימה אחידה של האבקה. כמו כן יש להתבונן אם אין חרקים בוגרים או זחלים בפפריקה, ואם אין סימני חרקים כגון גבישים המאוגדים בקורים שמקורם מהזחלים. ניתן לזהות בקלות האם מקורם של הגבישים מלחות פנימית בתבלין או בגין גולם שחבוי בפנים ועטוף בתבלין, לשם כך יש ללחוץ על הגוש ובאם הוא מתפורר לאבקה, הרי שמקור הגוש מלחות, ובאם אינו מתפורר, זה בדרך כלל מהווה סימן שגולם החרק בפנים. באם הכל נמצא נקי, ואף כמה מהגושים לאחר לחיצתם התפוררו, אין צורך לפורר את כל הגושים. באם נמצאו חרקים, אין להשתמש באבקה עקב הקושי להפריד את החרקים באופן וודאי. לאחר הבדיקה וכשהתוצרת נמצאה נקייה, יש לאחסן את התבלין במקרר ועדיף במקפיא.
ממרח קארי – בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה.
רוטב קארי – בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה.