לוגו בית המעשר
|

פירורי לחם

כ' אדר ב' התשע"ט | 27/03/2019
פירורי לחם, מיוצרים בשתי דרכים. האחת, באפיית לחם למטרת הפיכתו לפירורים. השנייה, בית המאפה מקבל את הלחם החוזר מהחנויות, ומפוררו ומוכרו כ"פירורי לחם".
בדרך כלל המוצר עם תום הכנתו, מבית המאפה, הוא בחזקת נקי. אמנם במהלך שרשרת האחסון והשיווק, עלול המוצר להיות מותקף במזיקי מחסן,  בוגרים וזחלים, וככל שהוא ייארז לאחר הייצור באריזות יותר עמידות כגון אריזות פלסטיק אטומות, הוא יישאר נקי  למשך יותר זמן.
אופן הבדיקה והשימוש:
בזמן הרכישה יש לראות שהאבקה אוורירית ונעה מצד לצד ללא קורים המהווים סימן להימצאות חרקים [לעיתים הקורים הם כעין "חשמל סטטי" ואינם בהכרח סימן לחרקים]. יש לשפוך את תכולת האריזה ולהבחין שיש זרימה אחידה. באם נתגלו חשדות כלשהם, או שתאריך הייצור מלמד על אחסון ממושך, יש לפזר את הפירורים על מגש או צלחת, עדיף בצבע כתום, ולראות שאין קורים, גבישים וחרקים. באם התוצרת נמצאה נגועה אין להשתמש במוצר, מכיון שקשה להבטיח הסרת כל החרקים באופן מוחלט.