לוגו בית המעשר
|

פופקורן

כ' אדר ב' התשע"ט | 27/03/2019

פופקורן, הוא מאכל העשוי מגרעיני תירס יבשים. את גרגירי התירס מחממים עד אשר מעטפת הגרגיר מתפקעת מלחץ הקיטור שנוצר בתוך הגרעין. את הפופקורן מייצרים או בסיר בישול על האש, או בחימום באמצעות מיקרוגל.
גרגירי התירס, בזמן הפרדתם מהקלח ולאחר שטיפתם, קודם יבושם, הם בחזקת נקיים [ראה בכרך ג ערך "תירס"]. אולם החל משלב הייבוש והאחסנה, הם עלולים להיות מותקפים במזיקי מחסן בוגרים וזחלים וככל שהאחסון ארוך יותר או לקוי יותר הנגיעות מהירה יותר. גם גרגירי תירס המשווקים באריזות ניילון, עלולים להיפגע באריזתם אם אוחסנו באופן לקוי.
החרקים מהלכים בינות לגרגירים, וחודרים לגרגיר ומתגלמים בתוכו, ושוב מגיחים החוצה בהותירם חור בגרגיר. פעילות זו של החרקים מותירה פסולת מרובה וגרגירים מנוקבים. הזחלים מותירים קורים.

אופן הבדיקה והשימוש:
יש לבצע בדיקה כללית של התוצרת, בבדיקה ויזואלית על גבי משטח כתום, ולבדוק בין הגרגירים, שאין חרקים בוגרים או זחלים או סימני אבקה מרובה שהם סימן לכרסום על ידי בוגרים, וכן שאר פסולת חרקים, וכן שאין קורים ושאר סימני הזחלים. בנוסף, בבדיקה הוויזואלית של הגרגירים יש להבחין אם יש גרגירים נקובים או גרגירים שיש בהם כתם שחור פנימי [לעיתים יש כתם בראש הגרגיר שהוא טבעי ואיננו פנימי ועמוק]. את כל הכתמים שיש בהם חשש יש להפריד, לחצות ולבדוק.
אריזות מוכנות לחימום – בקנייה של תוצרת מוכנה לחימום במיקרוגל, באריזות אטומות ומוכנות לשימוש, יש לוודא שנותן הכשרות הקפיד על בדיקת הגרגירים קודם אריזתם.
פופקורן מוכן – פופקורן מוכן [לאחר פקיעת הגרגיר], מותר באכילה, אף אם אין בטוחים שהבדיקה נעשתה כנדרש.
ראה עוד בכרך ג בערך "תירס" על תירס בקלחים, שימורים, טרי וקפוא. וראה עוד לקמן בערך "תירס".