לוגו בית המעשר
|

ערמונים

י"ט אדר ב' התשע"ט | 26/03/2019
הערמונים הטריים בדרך כלל נקיים ואין מצוי בהם נגיעות של חרקים, אולם השיווק העיקרי ובפרט בארץ שכל הערמונים הם מייבוא, הערמונים הם לאחר איחסון. ערמונים שעל ראשם יש כעין ציצה ירוקה הם סימן לעובש והתיישנות. בערמונים המאוחסנים קיימת פגיעה של עשים בצבעים שונים כמו צבע לבן, או חום. במידה ויש נגיעות של הזחלים השונים של עשי המחסן, הם מותירים סימנים רבים בתוככי הקליפה מבפנים של פירורים וכיו"ב.
אופן הבדיקה והשימוש:
יש לבחור את הערמונים הטריים (כדאי לקנות את הערמונים מחנות שבו התחלופה גבוהה, ערמונים טריים הם קשים, וקליפתם אינה נפרדת בקלות ואין להם ציצה ירוקה המסמנת על עובש והתיישנות). לאחר הפתיחה של הקליפה (אף אם זה לאחר הקליה או הבישול), יש להתבונן בשני חלקי הקליפה שאין סימני חרקים. במידה ונמצאו סימני חרקים חובה לחצות את הפרי לשניים ולבודקו אם הוא נגוע מבפנים ע"י זחלים שונים של עש.
ממרח ערמונים – ראה לקמן בכרך הרביעי ערך "ממרחים".
אבקת ערמונים – ראה לקמן בכרך הרביעי ערך "אבקת ערמונים"