לואיזה
כ"ו חשון התשפ"א | 13/11/2020
לואיזה – נגיעות בחרקים ואופן הבדיקה והשימוש
עלי לואיזה משמשים כתבלין [בעיקר כתוספת טעם לתה], ומצויה בהם נגיעות מרובה בעיקר של כנימות עלה, אקריות ולעיתים כנימות מגן.
אופן הבדיקה והשימוש:
יש לקחת כמות מועטה של עלים ולהשרותם במים עם חומר השריה למשך כ-5 דקות, לשוטפם היטב תחת זרם מים חזק תוך כדי שפשוף העלה ביד משני צדדיו, ולאחר מיכן לקחת כל עלה ולהתבונן מול מקור אור, לראות שלא נותרו חרקים.
![אקרית אדומה על עלי לואיזה](https://www.hamachon.co.il/wp-content/uploads/2020/11/אקרית-אדומה-על-עלי-לואיזה-300x225.jpg)
אקרית אדומה על עלי הלואיזה
כיון שבדיקה זו קשה ובפרט שהעלים הם קטנים ודקים, על כן מומלץ להשתמש בדרכים אחרות הנזכרות לקמן:
- להשתמש בתמצית מי הלואיזה. כלומר לאחר שטיפה היטב של העלים במים. לבשלם כמות שהם עם מים, להעביר את התבשיל סינון היטב במסננת דקה עם צמר גפן. ולהשתמש במי התמצית המסוננים.
- כמו כן אפשר לאחר שטיפה טובה, לעטפם בתוך בד ולקשרם היטב, ולהכניסם בתוך התבשיל עם הבד.
- כמו כן אפשר לטחנם דק מאד בבלנדר לאחר שטיפה ראויה כמבואר לעיל, ולהשתמש עם חומר טחון.
![כנימות קמחיות על עלי לואיזה](https://www.hamachon.co.il/wp-content/uploads/2020/11/כנימות-קמחיות-על-עלי-לואיזה-300x225.jpg)
כנימות קמחיות על עלי הלואיזה
עלי לואיזה יבשים :
ראה בערך “עלי תבלין יבשים”.
![כנימות עלה על לואיזה](https://www.hamachon.co.il/wp-content/uploads/2020/11/כנימות-עלה-על-לואיזה-300x225.jpg)
כנימות עלה על לואיזה