לוגו בית המעשר
|

טחינה

כ' אדר ב' התשע"ט | 27/03/2019
ממרח טחינה מבוסס על גרגירי שומשום. תהליך ההכנה כולל הליך של ניפוי וסינון, הוספת מים, קלייה [למטרת ריכוך הזרע שיהיה קל יותר בטחינה ולארומה טובה יותר] וטחינה [מטחנת "אבנים" "כדורים"]. לעיתים מוסיפים מלח. משם המוצר מגיע לאריזה הסופית. [ראה לקמן בערך "שומשום" את הנגיעות המצויה בשומשום ואת אופן הבדיקה, בערך זה ההתייחסות למוצר לאחר העיבוד].
      
עקב אופן עיבודו, המוצר הסופי נקי ואינו טעון בדיקה.