לוגו בית המעשר
|

חרדל

י"ז אדר ב' התשע"ט | 24/03/2019
גרגירי החרדל הם מין ממיני הקטניות הגדלים על צמח חד שנתי. על הצמח גדלים תרמילים שיש בהם כמות קטנה של זרעים. זרעים אלו משווקים כגרגירים ונאכלים כמות שהם כתוספת לסלטים או מאכלים אחרים, או כאבקה טחונה, או כממרח מוכן לאכילה. עקב אחסונם של הגרגירים הם עלולים להיות מותקפים על ידי מזיקי המחסן השונים, בוגרים וזחלים.
אופן הבדיקה והשימוש:
ברכישה של גרגירים, יש להתבונן שאין בשקית או בתחתיתה חרקים או סימני חרקים. מפזרים את הגרגירים על משטח בצבע כתום ומעבירים גרגיר אחר גרגיר, ובודקים שאין חרקים בוגרים או זחלים הנמצאים ביניהם, ושאין סימני חרקים כעין קורים או גבישים.
חרדל טחון – באם הטחינה טרייה [לעיני הצרכן ולכתחילה קודם הטחינה יבדוק מדגמית לוודא שהתוצרת בחזקת נקיה] – המוצר בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה. באם היא תוצרת מאוחסנת, יש לפזר את האבקה על גבי משטח בצבע כתום, ולראות שאין חרקים בוגרים או זחלים, גושים או קורים. באם נמצאה נגיעות הסרתם קשה באבקה טחונה, ועדיף שלא להשתמש במוצר זה.
ממרח חרדל – משווק כמוכן לאכילה, והוא בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה.