לוגו בית המעשר
|

וואק וואק/גממית ים תיכונית

א' שבט התשפ"א | 14/01/2021

דג וואק וואק/גממית ים תיכונית/ Bastard grunt

הדג וואק וואק נפוץ בים התיכון, ובחופים המזרחיים של האוקיינוס האטלנטי.

דג זה הוא בעל ראש אלכסוני וחוטם קצר, צבעו חום זהוב וגחונו כסוף, קשקשיו גדולים יחסית לממוצע לגודלו.

הדג מגיע לגודל 35 ס”מ, אולם הממוצע הוא כ 18 ס”מ.

דגים אלו חיים בתחתיות הסלעים, ועל קרקע חולית, ועד לעומקים של 50 מטר,

מזונם הוא מחסרי חוליות השונים הנמצאים בקרקעית הים.

גופו ואלכסוני במקצת, חוטם קצר, שתי נקבוביות על קצה הסנטר, סנפיר גב נעוץ עמוק ובעל 12 קוצים.

קשקשיו גדולים יחסית צבעו חום זהוב וגחונו כסוף,

חיי על תחתיות סלעיות וחוליות במים רדודים עד לעומק של 50 מ’ וניזון מחסרי חוליות שונים.

נפוץ בים התיכון, ובחופים המזרחיים של האוקיינוס האטלנטי.דג זה הוא בעל ראש אלכסוני וחוטם קצר,

צבעו חום זהוב וגחונו כסוף, קשקשיו גדולים יחסית לממוצע לגודלו.

הדג מגיע לגודל 35 ס”מ, אולם הממוצע הוא כ 18 ס”מ.

דגים אלו חיים בתחתיות הסלעים, ועל קרקע חולית, ועד לעומקים של 50 מטר,

מזונם הוא מחסרי חוליות השונים הנמצאים בקרקעית הים.

גופו ואלכסוני במקצת, חוטם קצר, שתי נקבוביות על קצה הסנטר, סנפיר גב נעוץ עמוק ובעל 12 קוצים.

קשקשיו גדולים יחסית צבעו חום זהוב וגחונו כסוף,

חיי על תחתיות סלעיות וחוליות במים רדודים עד לעומק של 50 מ’ וניזון מחסרי חוליות שונים.

ככל דגי הים, לעיתים יש נגיעות חיצונית, ולעיתים נגיעות פנימית תולעים, ציסטות בחללי הראש והגוף.

 

אופן הבדיקה והשימוש:

  • יש להסיר את הראש או לחילופין, לחצות את ראש הדג, להסיר ממנו את הזימים,

הלשון ושאר איברי הפנים, ולשטפו היטב תחת ברז מים תוך כדי שפשוף היטב.

אפשר גם באמצעות לחץ אויר חזק או קיטור חזק, להכניס אל החללים ולנקות היטב.

  • את איברי הפנים יש להשליך, את הקרום השחור יש לנקות ולגרד היטב בכל דפנות הבטן,

ובצמוד לשדרת הדג, ולשטוף היטב תחת ברז מים תוך כדי שפשוף היטב,

ולהתבונן היטב שלא נותרו כל תולעים, ‘ציסטה’ או ‘כיסים’ של טפיל בתוך חלל הבטן.

  • יש להתבונן חזותית על גבי הדגים ובעיקר באזור הסנפירים, צדדי הבטן התחתונים,

ובאזור הצוואר והזנב, באם לא נראה כל סימן אדום המסמן פציעה של טפיל חיצוני שחדר מבחוץ.

במידה ויש חשש או סימן של פצע אדום יש לחטט אחריו עד עומק חצי ס”מ.

  • בנוסף מחשש לטפיל, שיושב על עור הדג (ללא חדירה לבשר הדג), אפשר להסיר את העור, ואין חשש כלל.

או לחילופין, באם זה דג מצונן כלומר שעבר כבר זמן לאחר מותו, אחיזת החרקים בו חלשה יותר,

ואז מגרדים היטב עם סכין את כל עור הדג (גם במקום שאין קשקשים).

ובאם הוא נדוג טרי יש להמתין מספר שעות לאחר מותו או להקפיאו למשך זמן עד שיוקפא,

ואז לשטוף ולגרד היטב את עור הדג.