לוגו בית המעשר
|

גרעיני דלעת – גרעינים לבנים

י"ט אדר ב' התשע"ט | 26/03/2019
גרעיני דלעת, מקורם כמובן מירק הדלעת, ולמרות שבארצות רבות ירק זה גדל למאכל, בארצות מסוימות הוא גדל רק לזרעים, לשימוש באוכל, או כתוספים, או במקומות מסוימים לעשיית שמן מגרעיני הדלעת [בעיקר באחד המחוזות באוסטריה]. המדינות העיקריות שמייצאות גרעיני דלעת הם סין, אוקראינה, רוסיה ועוד.
בזמן הגידול אין כל נגיעות בשטח הגידול, הפוגע בגרעינים. גם בזמן שגרעיני הדלעת מאוחסנים, לא נמצאה בהם נגיעות של מזיקי מחסן [נכון לזמן כתיבת הדברים. חשוב לציין כי גרעיני דלעת משמשים בעולם הרפואה ובפרט הסיני, נגד תולעים במעיים, ויתכן שיש לזה קשר לכך שהם אינם מועדים להינזק על ידי מזיקי מחסן שונים].
אופן הבדיקה והשימוש:
גרעיני דלעת כאמור הם בחזקת נקיים, ואין חובה לבודקם.
גרעיני דלעת קלופים – בטבעו של שמן הדלעת להתעפש מהר ולקבל עובש ולכן יש לשומרו בכלי אטום היטב. גרעינים שאוחסנו בתנאים לא נאותים עלולים לקבל נגיעות של מזיקי מחסן שונים. באם נתגלה חשש כזה, יש לבדוק חזותית בין הגרעינים הקלופים האם יש חרקים או סימני נגיעות בחרקים, ובאם נמצאה נגיעות עדיף להימנע ולא להשתמש בגרעינים אלו.