לוגו בית המעשר
|

אניס

י"ז אדר ב' התשע"ט | 24/03/2019
האניס הוא צמח עשבוני חד שנתי. זרעי האניס משמשים לתבלין או לתעשיית התה. מן האניס גם מייצרים שמן אניס, שמשמש לתעשיית הממתקים, או בתעשייה של הרפואה המשלימה כמסייע לחיטוי הגרון ולפתרון בעיות עיכול.
זרעי האניס ככל התבלינים עלולים להיות נגועים בחרקי מחסן שונים, כגון חיפושית הטבק וכיו"ב.
          פרי אניס בצורת כוכב                                                                        זריע האניס מצד ימין למטה מנוקבים ע"י חרקים
קיים מין אחר לחלוטין שאף הוא מכונה אניס, והוא כוכב אניס, הגדל על עצים ירוקי עד בדרום מערב סין, הפירות נקטפים לםני הבשלתם המלאה, הפירות צורתם ככוכב, ובכל צלע יש גרגיר אניס, המשמש לתיבול. תוצרת זו מאוחסנת זמן רב ועלולה להיתקף במזיקי מחסן שונים.
אופן הבדיקה והשימוש:
בשימוש בזרעי האניס כמות שהם לצרכי תבלין, יש לבדוק קודם השימוש שהם לא נפגעו ממזיקי המחסן ועל כן קודם השימוש יש לפזר את הגרגירים על משטח לבן ולהתבונן ויזואלית שאין חרקים או סימני חרקים, כגון גבישים או קורים.
באניס מסוג "כוכב", יש להוציא את הזרעים ולבצע את הבדיקה כאמור.
בשימוש באניס לתמציות לשתייה או לתעשיית הממתקים או לתעשיית התה, יש לסנן את הנוזל קודם אריזתו. בתעשיית התה, לאחר בישולו עם המים, יש להעבירו לכוס דרך מסננת דקה מאד או רגילה שעליה מונח צמר גפן, או באמצעות כל סוג בד צפוף. בשיטה זו אין חובה לבדוק מחרקים קודם הסינון.