כרמי הר ברכה הם בגובה של למעלה מ-800 מטר, גם הכרמים שגדלים סביבות שילה נמצאים בגובה דומה, כך שהם גם מקבלים מנות קור רצויה בחורף, כי בזמן שינת הגפן, השורשים לא ישנים. גם בקיץ יש שם מזג אוויר אופטימלי לגידול ענבי יין.
חלקות הענבים שהפיקו מהם את יינות אוצר בית דין, מגיעים כל שנה לסדרות הפרימיום של היקב, ואף למעלה מזה.
הגעתי בבוקר חורפי ונעים ליקב, לטעום את היינות. היינות טרם בוקבקו, עדיין ממשיכים להשתבח במיכלים, ממתינים לסינון וביקבוק.
הענבים נבצרו בחודש אלול, ועוד לפני חג הסוכות כבר נכנסו למיכלים אחרי תסיסה.
מאז ועד היום למעלה משלושה חודשים, היין מתבגר במיכלי נירוסטה יחד עם שבבי עץ איכותיים.
“העשייה היא ללא פשרות”, אומר היינן, אל תחשבו שבגלל שזה יין של אוצר בית דין, ויחולק בזול – מחיר הקרן בלבד, לכן אנחנו מורידים מרמת העשייה, לא ולא! חומר הגלם שלנו הוא מהטובים ביותר, ואנחנו רוצים שככה יהיה גם היין!!!
ובכן, הצוות הציב על השולחן שלושה בקבוקים, שהוציאו מהברז הקטן של המיכלים בהם מאופסן היין.
החלוקה היא; בקבוק קברנה סוביניון זני, בקבוק מרלו זני, ובקבוק ערבוב/בלנד של קברנה ומרלו יחד עם שיראז.
שלושת היינות עשויים היטב, ריחות של פירות טריים, ומאפיינים באופן ברור את הזנים שמהם הן עשויים. בצבע היין כמעט ואין הבדל, אם בכל אופן ננסה לדרג אותם, אז הבלנד הוא הכהה מהשלושה, כשאחריו הקברנה ולבסוף המרלו.
הקברנה סוביניון נותן ריח של שזיף טרי, ישירות מהקטיף, ומעט פלפל ירוק, יחד עם חמיצות טובה. במרלו שוב הפירות האדומים עולים מהכוס, אפשר גם למצוא צימוקים ומרירות עדינה. הבלנד הוא ה’בועט’ מהשלושה, בלנד נכון וטוב הוא כזה, שסך חלקיו גדולים מהשלם, זוהי חוכמת היינן, לקחת את הדברים הטובים שבכל זן, להדגיש ולהבליט אותם בתוך הבלנד. בבלנד הנוכחי ענבי השיראז משתלבים בזנים האחרים, ונותנים מעט פלפל ליין (תרתי משמע), קצת חריפות וקצת יותר עוצמה ביין.
למעשה, היינות מפתיעים ביחס למחירם, מרגישים את המקצועיות של הייננים, שלקחו חומר גלם טוב ועשו יין מצויין.
לחיים, שרגא.